Ρωσία: Χάκερς «έριξαν» αντιπολεμικά συνθήματα σε τηλεοράσεις και κανάλια

Επίθεση χάκερς σε «εξυπνες» τηλεοράσεις και σε κανάλια έγινε λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία και την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Ρωσία.

Η επίθεση των χάκερς στο τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας -όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο- έγινε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου, καθώς οι πολίτες ετοιμαζόντουσαν να παρακολουθήσουν την ετήσια στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Νίκης. «Το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων παιδιών τους είναι στα χέρια σας», έγραφε το μήνυμα που άρχισε να προβάλλεται στις οθόνες των τηλεθεατών.

Το αντιπολεμικό μήνυμα των χακερς – σύμφωνα με την Daily Mail – έλεγε επίσης τους τηλεθεατές ότι «η τηλεόραση και οι αρχές λένε ψέματα», όπως εμφανιζόταν σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Το χακάρισμα επηρέασε τους διαδικτυακούς θεατές διαφόρων καναλιών που μεταδίδονται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTS. «Διενεργήθηκε κυβερνοεπίθεση στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, εξαιτίας της οποίας οι συνδρομητές θα μπορούσαν να έχουν εξτρεμιστικές επιγραφές στο δίκτυο εκπομπής», δήλωσε το MTS στη Σιβηρία.

Eπίσης επίθεση δέχθηκε και το κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας TV Zvezda.

https://twitter.com/MailOnline/status/1523586081249185793

https://twitter.com/francis_scarr/status/1523554493144584192

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ