Ρίσι Σούνακ Κίεβο: Ταξίδι έκπληξη του Βρετανού πρωθυπουργού

Ρίσι Σούνακ Κίεβο: Ανακοίνωσε ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανάρτησε σήμερα ένα βίντεο που τον δείχνει να συναντά τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στο Κίεβο. “Κατά τη σημερινή συνάντηση, συζητήσαμε τα πιο σημαντικά θέματα τόσο για τις χώρες μας όσο και για την παγκόσμια ασφάλεια’, έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.  “Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι πιο ισχυροί σύμμαχοι”, ανέφερε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος για τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό η οποία δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως ο Ρίσι Σούνακ μετέβη στο Κίεβο για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία.

Σούνακ: Η Βρετανία ενισχύει την ουκρανική αεράμυνα

Ο Ρίσι Σούνακ, επίσης, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα παράσχει ένα πακέτο αεράμυνας 50 εκατομμυρίων λιρών για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων και τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που παρέχονται από το Ιράν.

Σε δήλωσή του, ο Σουνάκ είπε: «Σήμερα παρέχουμε νέα αεροπορική άμυνα, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών όπλων, ραντάρ και εξοπλισμού κατά των drone, και ενισχύουμε την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον κρύο, σκληρό χειμώνα που ακολουθεί».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ