Ραμαζάνι 2021 Γαλλία: Το tweet της Evian εξόργισε μουσουλμάνους στη Γαλλία

Ραμαζάνι 2021 Γαλλία: Κατά την πρώτη μέρα της νηστείας του Ραμαζανιού, η εταιρεία εμφιάλωσης νερού Evian αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Χθες ξεκίνησε το ραμαζάνι για τους μουσουλμάνους και αναμένεται να λήξει στις 12 Μαΐου. Η νηστεία προβλέπει ότι δε θα πρέπει να πιούν ή να φάνε τίποτα από την ανατολή έως το ηλιοβασίλεμα. Κατά την πρώτη μέρα της νηστείας του Ραμαζανιού, η εταιρεία εμφιάλωσης νερού Evian αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη έπειτα από ένα tweet που θεωρήθηκε προκλητικό από πολλούς μουσουλμάνους. Η Evian ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα φαινομενικά απλό μήνυμα το οποίο ωστόσο πυροδότησε αντιδράσεις καθώς αυτή την περίοδο οι μουσουλμάνοι λόγω της νηστείας δεν μπορούν να πιούν ή να φάνε τίποτα από την ανατολή έως το ηλιοβασίλεμα.
«Κάντε retweet αν έχετε ήδη πιει ένα λίτρο Evian σήμερα» έγραψε η εταιρεία.

‘Συγγνώμη’

Όπως μεταδίδει η «Le Point» η ανάρτηση αυτή έφερε σάλο καθώς πολλοί αναρωτιούνταν γιατί ήταν τόσο απαραίτητο να γίνει μια τέτοιου τύπου ανάρτηση τη μέρα της έναρξης της νηστείας για τους μουσουλμάνους. Καθώς ο λογαριασμός της Evian «βομβαρδιζόταν» από αρνητικά μηνύματα, η εταιρεία προέβη σε ακόμα μια ανάρτηση ζητώντας «συγγνώμη για την αδεξιότητα αυτού του tweet που δεν στοχεύει σε καμία πρόκληση».

Η «συγγνώμη» είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει αντιδράσεις από άλλους χρήστες αυτή τη φορά που κατηγορούσαν την Evian ότι ενδίδει σε απειλές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ