Πρωτοχρονιάτικα έθιμα στον κόσμο: Τα 5 πιο παράξενα

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα στον κόσμο: Κάθε λαός γιορτάζει τον ερχομό του νέου έτους διαφορετικά

Κάθε χρόνο, ο κάθε λαός γιορτάζει τον ερχομό του νέου έτους με διαφορετικό τρόπο, ήθη και έθιμα. Ακολουθούν πέντε διαφορετικά -και κάπως παράξενα- πρωτοχρονιάτικα έθιμα απ’ όλο τον κόσμο.

Τσεχία

Στην Τσεχία το μήλο έχει την τιμητική του. Συγκεκριμένα το κόβουν στη μέση κι αν το σχήμα στο εσωτερικό του προσομοιάζει σε σταυρό είναι προμήνυμα για μπελάδες στο νέο έτος. Από την άλλη αν θυμίζει αστέρι σημαίνει ότι θα βρουν τη χαρά.

Δανία

Στην Δανία την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σπάνε παλιά ή αχρησιμοποίητα πιάτα στο κατώφλι του δικού τους σπιτιού ή φίλων τους, για να τους έρθει η καλοτυχία.

prwtoxronia

Ισπανία

Στην Ισπανία, τώρα, υπάρχει ένα έθιμο το οποίο λέει ότι αν καταφέρει κάποιος να βάλει 12 ρώγες σταφύλι στο στόμα του τα μεσάνυχτα, έχει εξασφαλίσει καλοτυχία και ευημερία για τους δώδεκα επόμενους μήνες.

Σκωτία

Στη Σκωτία το δώρο, έστω και μικρό έχει τη δική του σημασία. Συγκεκριμένα όποιος κάνει ποδαρικό στο σπίτι την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να φέρει ένα δώρο για καλή τύχη.

Ιρλανδία

Ένα έθιμο που αφορά τις γυναίκες τώρα, στην Ιρλανδία. Λέγεται ότι αν είσαι μόνη και θες να βρεις τον έρωτα της ζωής σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κοιμηθείς με μερικά κλαδάκια γκι κάτω από το μαξιλάρι σου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

gki

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ