Πρόστιμο 1,61 εκατ. δολάρια στον όμιλο Τραμπ για φοροδιαφυγή

Το μέγιστο ποινικό πρόστιμο ύψους 1,61 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή (13/1) στον Οργανισμό του Ντόναλντ Τραμπ, ως καταδίκη για σχέδιο εξαπάτησης των φορολογικών αρχών επί 15 χρόνια.

Ο δικαστής, Χουάν Μέρτσαν του ποινικού δικαστηρίου του Μανχάταν, επέβαλε την ποινή αφού οι ένορκοι έκριναν ένοχους δύο συνεργάτες του «Trump Organization» για 17 ποινικές κατηγορίες τον περασμένο μήνα.

Ο Μέρτσαν καταδίκασε την Τρίτη (10/11) τον Άλεν Γουέσελμπεργκ, ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια Τραμπ επί μισό αιώνα. Επίσης, ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, σε πέντε μήνες φυλάκιση, αφού κατέθεσε ως ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Σούζαν Νίσελες, μία από τις δικηγόρους υπεράσπισης, δήλωσε ότι η εταιρεία του Τραμπ σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, το γραφείο του οποίου άσκησε την ποινική δίωξη, εξακολουθεί να διεξάγει ποινική έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές του Τραμπ.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη του ομίλου του Αμερικανού πρώην προέδρου, που περιλαμβάνει λέσχες γκολφ, πολυτελή ξενοδοχεία και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ