Προειδοποιεί ο Ακάρ: Οι πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι για εκτόξευση, αν χρειαστεί

Σε δηλώσεις για τα F-16 και τους S-400 προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Είμαστε σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και των στρατιωτικών αντιπροσωπειών μας. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ, σχετικά με τα F-16. Έχουμε και άλλα πράγματα στο μυαλό μας», δήλωσε ο Ακάρ για τα μαχητικά.

Σχετικά με τους S-400, ο Ακάρ είπε: «Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 είναι στη θέση του, έτοιμο να χρησιμοποιηθεί. Εάν υπάρχει απειλή, θα το χρησιμοποιήσουμε».

Όσον αφορά στις επικρίσεις για την αεροπορική επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» κατά κουρδικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, ο Ακάρ: «Δεν χρειαζόμαστε τεχνητό λόγο για να δράσουμε. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να βγει από τη μέση και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Ο Χουλουσί Ακάρ διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση της κυβέρνησης με την οργάνωση μισθοφόρων SADAT. «Είναι κάτι έξω από εμάς», τόνισε.

Ενόχληση Ακάρ για το Μνημόνιο Ελλάδας και Αιγύπτου

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ εμφανίστηκε σήμερα ενοχλημένος μετά την ανακοίνωση της υπογραφής μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, του «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης».

Το Μνημόνιο προβλέπει την πρόθεση των δύο πλευρών να αναγνωρίσουν ότι τα όρια του FIR τους ταυτίζονται με την περιοχή που ασκείται η Έρευνα και Διάσωση (SAR). Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της τουρκικής Βουλής, ο Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι η χώρα του είναι ανοιχτή στον διάλογο.

Νωρίτερα, ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «πραγματικές θηριωδίες και γενοκτονία στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της εξέγερσής της κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην οποία ανήκε».

«Η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία πριν από 100 χρόνια σαν πιόνι άλλων, επιδίωξε ξεδιάντροπα να εμφανιστεί ως θύμα, παρά την ήττα που υπέστη από τον τουρκικό στρατό, και έχει μπερδευτεί σχετικά με το τι να κάνει για να εμφανίσει την ήττα εκείνη ως γενοκτονία», είπε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ