Πρίγκιπας Φίλιππος: Η περιουσία του και οι πιθανοί κληρονόμοι

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αφήνει πίσω του μια μεγάλη περιουσία η οποία -αν και επίσημα αυτά δεν ανακοινώνονται- θα καταλήξει στην Ελισάβετ και στα τέσσερα παιδιά τους.  

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, που αποτέλεσε ηγετική προσωπικότητα στη βρετανική βασιλική οικογένεια για σχεδόν επτά δεκαετίες, απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 σε ηλικία 99 ετών, , βυθίζοντας στο πένθος το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, όπως ήταν επίσημα γνωστός, βρισκόταν στο πλάι της συζύγου του κατά τη διάρκεια της 69χρονης βασιλείας της, της πιο μακράς στη βρετανική Ιστορία.

Από αυτή του την θέση ο Φίλιππος απέκτησε και μία σημαντική περιουσία σε μετοχές και ακίνητα ενώ και ο μισθός του διόλου ευκαταφρόνητος δεν ήταν. Η περιουσία αυτή πρέπει τώρα να διευθετηθεί αν και τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία αυτομάτως θα περάσουν στην βασίλισσα μιας και αποκτήθηκαν από κοινού.

Ο σύζυγος της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει ετήσιο μισθό 500.000 χιλιάδων δολαρίων ετησίως (400.000 λίρες) που πληρωνόταν από την τσέπη των φορολογουμένων μέσω του λογαριασμού στο Sovereign Grant που διαχειρίζεται τους μισθούς όλης της βασιλικής οικογένειας.

Αν και φαίνεται πώς έπαψε να λαμβάνει τον μισθό αυτό από το 2017 όταν και παραιτήθηκε λόγω της ηλικίας του από τα καθήκοντά του ο πρίγκιπας συνέχιζε να έχει πρόσβαση σε κεφάλαια που αποκτήθηκαν από το ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και μετοχών. Ακόμη μαζί με την βασίλισσα θεωρείται πώς είχαν εισοδήματα και από τα ακίνητα που κληρονόμησε η Ελισάβετ από την οικογένειά της όπως είναι το κάστρο Balmoral στη Σκωτία και το κτήμα Sandringham στην Αγγλία.

Συνολικά, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth η αξία της περιουσίας του Δούκας του Εδιμβούργου αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια ή 24 εκατομμύρια λίρες. 

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία του; Όπως ήδη αναφέραμε η Ελισάβετ είναι πιθανό να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος αν και δεν αποκλείεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος, η Πριγκίπισσα Άννα, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ, δηλαδή τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε το βασιλικό ζεύγος να έχουν και αυτά μερίδιο της περιουσίας. 

(Πηγή: stylecaster.com)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ