Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Πώς θα εμφανιστούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Η βασίλισσα σπάει το πρωτόκολλο με μία ανατρεπτική απόφαση.

Μετά την συνταρακτική είδηση του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, προέκυψε ένα σοβαρό ζήτημα, που αφορά την κηδεία του και αυτό έχει να κάνει από τον τρόπο που θα εμφανιστούν ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου στην τελετή. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη Daily Mail, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να λύσει το ζήτημα με έναν πρωτοφανή τρόπο: Αποφάσισε να μην φορέσει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στρατιωτική στολή, ώστε να παρουσιάσουν ένα ενιαίο οικογενειακό μέτωπο και να μην έλθουν σε δύσκολη θέση οι δύο «έκπτωτοι» πρίγκιπες.

Ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ζήτησε να φορέσει στρατιωτική στολή στην κηδεία του παππού του και μάλιστα την ίδια που φορούσε στο γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν, βάσει των κανονισμών οι οποίοι διέπουν τις δημόσιες εμφανίσεις της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τους επίσημους στρατιωτικούς τίτλους του αφότου εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε στις ΗΠΑ, θα ήταν ο μόνος ανώτερος βασιλικός που δε θα φορούσε στολή.

Φίλιππος Χάρυ

Δείτε ακόμη: Πότε θα γίνεται δεκτό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλοι θα φοράνε τα ίδια ρούχα

Το ζήτημα επιδεινώθηκε όταν ο πρίγκιπας Άντριου ζήτησε κι αυτός με τη σειρά του, να φορέσει την στολή του ναυάρχου, μια θέση που έχει χάσει μετά την αποχώρησή του από τα δημόσια καθήκοντα στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν. Η Ελισάβετ αποφάσισε ότι για να διατηρηθεί η οικογενειακή ενότητα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε δημόσια ταπείνωση για τον Χάρι και τον Άντριου, όλοι θα φοράνε τα ίδια: παλτό και μαύρες γραβάτες για τους άνδρες και απλά μαύρα ρούχα για τις γυναίκες.

Πρίγκιπας Φίλιππος και Βασίλισσα Ελισάβετ

Πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία

Είναι η δεύτερη φορά που, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δε θα φορέσουν στρατιωτικές στολές στην κηδεία ενός μονάρχη ή του συζύγου του. Ακόμη και αν η Ελισάβετ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για να προστατεύσει τη δημόσια εικόνα της μοναρχίας, από κάποιους η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μια απόπειρα επιδιόρθωσης των πληγωμένων οικογενειακών σχέσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στο χάσμα μεταξύ του Χάρι και του μεγαλύτερου αδερφού του, Ουίλιαμ. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι.

Πρίγκιπας Χάρυ

Δείτε ακόμη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ