Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Η λίστα των καλεσμένων, η χορωδία και τα μέτρα προστασίας

Λεπτομέρειες για την κηδεία αλλά και τα ονόματα των 30 καλεσμένων που θα παρευρεθούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου το Σάββατο έδωσαν στη δημοσιότητα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα παιδιά του Δούκα του Εδιμβούργου θα περπατήσουν δίπλα στο φέρετρο του. Στη κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου θα παραστούν μονάχα η οικογένεια και οι στενοί φίλοι του. Θα τηρηθούν, ωστόσο, κάποιες από τις παραδόσεις μιας βασιλικής κηδείας, που θα αντανακλούν τις στρατιωτικές σχέσεις του Δούκα και στοιχεία της προσωπικότητας της Αυτού Υψηλότητας, όπως ανακοίνωσε το Μπάγκιγχαμ.

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Τουλάχιστον 700 μέλη από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από το Βασιλικό Ναυτικό, τον Βρετανικό Στρατό και τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία θα παράσχουν τελετουργική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κηδείας. Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα επανενωθούν για να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου με τον πατέρα τους, Κάρολο και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας ως μέρος μιας ιδιωτικής πομπής πριν από την κηδεία το Σάββατο.

Πρίγκιπας Φίλιππος

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Η Βασίλισσα δεν θα λάβει μέρος στην πομπή πριν από την τελετή

Η Βασίλισσα δεν θα λάβει μέρος στην πομπή πριν από την τελετή, ο πρίγκιπας Κάρολος και η αδελφή του πριγκίπισσα Άννα θα ακολουθήσουν ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, το οποίο θα μεταφέρει το φέρετρο του Δούκα στο παρεκκλήσι. Η πομπή αυτή αναμένεται να διαρκέσει περίπου οκτώ λεπτά. Τα αδέλφια τους, Έντουαρντ και Άντριου, θα συμμετάσχουν στην πομπή ακριβώς από πίσω τους. Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα ακολουθούν στη συνέχεια, αν και δεν θα περπατήσουν μαζί, αφού θα τους χωρίζει ο ξάδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς. Και πίσω τους θα είναι τα τελευταία μέλη της οικογένειας, ο σύζυγος της Άννας, ο Αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς και ο Κόμης του Σνόουντον.

Πρίγκιπας Φίλιππος Βασίλισσα Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν θα συμμετέχουν στην πομπή

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν θα συμμετέχουν στην πομπή, όπως η Δούκισσα της Κορνουάλης και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, θα την παρακολουθήσουν μαζί με την 94χρονη μονάρχη έξω από την αυλή του παρεκκλησιού. Αυτό περιλαμβάνει επίσης συγγενείς εξ αίματος από την πλευρά του Δούκα που θα παρευρεθούν, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ανιψιών του Φίλιππου, του κληρονομικού πρίγκιπα του Μπάντεν και του πρίγκιπα του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ.

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Όλοι θα φοράνε μάσκες

Να σημειώσουμε, ότι κατά την διάρκεια της τελετής, οι παρευρισκόμενοι θα φορούν μάσκες. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του Δούκα, θα είναι μια τελετουργική κηδεία, παρά μια κρατική εκδήλωση, και θα πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου εντός του Κάστρου του Ουίνδσορ χωρίς την παρουσία κοινού, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα υπάρχοντα μέτρα κορονοϊού. Σπάζοντας την παράδοση, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορούν στρατιωτικές στολές ως είθισται, αλλά θα είναι ντυμένοι με πολιτικά ρούχα.

Πρίγκιπας Φίλιππος Βασίλισσα Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος κηδεία: Η χορωδία των τεσσάρων τραγουδιστών

Κατά τη διάρκεια της τελετής, μια χορωδία τεσσάρων τραγουδιστών θα τραγουδήσει μουσική που έχει επιλέξει ο Δούκας του Εδιμβούργου για την περίσταση. Θα κάθονται στο σηκό, διατηρώντας αποστάσεις από τα συγκεντρωμένα μέλη της οικογένειας. Μία αξιοσημείωτη απουσία θα είναι η έλλειψη εκκλησιαστικού τραγουδιού που επί του παρόντος απαγορεύεται από τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία. Μετά την τελετή, το φέρετρο θα κατεβεί στο Royal Vault κάτω από το εκκλησάκι καθώς η χορωδία τραγουδά τον εθνικό ύμνο.

Πρίγκιπας Φίλιππος Βασίλισσα Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η πλήρης λίστα των καλεσμένων

 1. Βασίλισσα Ελισάβετ
 2. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας
 3. Η Δούκισσα της Κορνουάλης
 4. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ
 5. Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ
 6. Ο Δούκας του Σάσεξ
 7. Ο Δούκας του Γιορκ
 8. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη
 9. Ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι
 10. Η πριγκίπισσα Ευγενία
 11. Τζακ Μπρουκσμπανκ
 12. Ο κόμης του Ουέσσεξ
 13. Η Δούκισσα του Ουέσσεξ
 14. Η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ
 15. Βισκάουντ Σέβερν
 16. Η πριγκίπισσα Άννα
 17. Ο Αντιναύαρχος Τιμ Λόρενς
 18. Πίτερ Φίλιπς
 19. Ζάρα Φίλιπς
 20. Μάικ Τιντάλ
 21. Ο Κόμης του Σνόουντον
 22. Η Λαίδη Σάρα Τσάτο
 23. Ντάνιελ Τσάτο
 24. Ο Δούκας του Γκλόστερ
 25. Ο Δούκας του Κεντ
 26. Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα
 27. Ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν
 28. Ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης
 29. Ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ
 30. Η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

Δείτε ακόμη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ