Πρίγκιπας Άντριου: Θύμα του Έπσταϊν του έκανε μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση

Θύμα του Έπσταϊν έκανε μήνυση στον πρίγκιπα Άντριου, κατηγορώντας τον πως την κακοποίησε σεξουαλικά όταν η ίδια ήταν ανήλικη.

Μήνυση κατά του πρίγκιπα Άντριου υπέβαλε την περασμένη Δευτέρα η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφερ, γνωστή ως θύμα του δικτύου παιδεραστίας του Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε στην φυλακή το 2019.

Στη μήνυση που κατέθεσε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η 38χρονη πλέον γυναίκα, κατηγορεί τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας πως την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Έπσταϊν στο Μανχάταν αλλά και σε άλλες τοποθεσίες το 2001, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται πως είχε επαφές μαζί της, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται καν να την έχει γνωρίσει.

«Μπορώ με βεβαιότητα, κατηγορηματικά να πω ότι ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο», είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC.

Όπως αναφέρει η αγωγή της 38χρονης, ο «μαστροπός» του δικτύου, Γκίσλεϊν Μάξουελ, ήταν αυτός που την προώθησε στον πρίγκιπα Άντριου και στον Τζέφρι Έπσταϊν, γνωρίζοντας πως ήταν ανήλικη και παρά τη θέλησή της.

«Φοβόμουν ότι θα με σκοτώσουν ή θα με τραυματίσουν εάν δεν υπάκουα», είπε μεταξύ άλλων η Βιρτζίνια Ρόμπερτς.

«Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπεύθυνο για όσα μου έκανε. Ελπίζω και τα άλλα θύματα να δουν ότι μπορούν να μην ζουν στη σιωπή και τον φόβο, αλλά μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή της μιλώντας και απαιτώντας δικαιοσύνη. Δεν κατέληξα σε αυτήν την απόφαση επιπόλαια. Ως μητέρα και σύζυγος, η οικογένειά μου έρχεται πρώτη. Γνωρίζω ότι αυτή η ενέργεια θα με υποβάλει σε περαιτέρω επιθέσεις από τον πρίγκιπα Άντριου και τους αυλικούς του. Αλλά ήξερα ότι αν δεν το έκανα , θα απογοήτευα τον εαυτό μου και τα θύματα παντού» συμπλήρωσε η ίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ