Πώς ένας πιλότος έγινε η αφορμή η Ταϊβάν να καταγράψει το πρώτο εγχωρίως μεταδιδόμενο κρούσμα από τον Απρίλιο!

To πρώτο εγχωρίως μεταδιδόμενο κρούσμα κορωνοϊού κατέγραψε η Ταϊβάν μετά από 253 ημέρες επιρρίπτοντας την ευθύνη για την επανεμφάνιση της Covid-19 στη χώρα σ’ έναν αλλοδαπό πιλότο.

Μια γυναίκα ηλικίας γύρω στα τριάντα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, μετά την επαφή της με τον φίλο της Νεοζηλανδό πιλότο, εργαζόμενο σε τοπική αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Ταϊβάν, που έχει καταφέρει με μια σειρά στοχευμένων μέτρων να κρατήσει μακριά της την πανδημία. Ο υπουργός Υγείας, Τσεν Σιχ-τσουνγκ, είπε ότι ο πιλότος δεν δήλωσε επακριβώς τις δραστηριότητές του και τις επαφές του στις Αρχές από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν φορέας.

Ο Νεοζηλανδός, που απειλείται τώρα με πρόστιμο 10.600 – εξίσου «τσουχτερό» με εκείνο που επιβλήθηκε πρόσφατα σε άτομο που έσπασε για οκτώ δευτερόλεπτα την καραντίνα στο ξενοδοχείο του – είχε επισκεφθεί αρκετά καταστήματα, ανάμεσά τους κι ένα πολυκατάστημα.

Η Ταϊβάν των 24 εκατ. κατοίκων έχει χαρακτηριστεί πρότυπο για την στρατηγική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχοντας καταγράψει μόλις 770 κρούσματα του κορωνοϊού και επτά θανάτους αφότου έκλεισε νωρίς τα σύνορά της και επέβαλε αυστηρούς κανόνες καραντίνας. Από τις 12 Απριλίου όλα τα κρούσματα που καταγράφηκαν εκεί αφορούσαν σ’ έναν μικρό αριθμό υπηκόων της που επέστρεψαν από το εξωτερικό και σε μετανάστες εργαζομένους. Η ευρεία πλειοψηφία όσων φθάνουν στην Ταϊβάν μπαίνουν σε δεκαπενθήμερη καραντίνα και πρέπει να διαγνωστούν αρνητικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό – μέτρα, που μέχρι τώρα είχαν εμποδίσει φορείς να διασπείρουν την Covid-19 στον πληθυσμό. Οι πιλότοι, ωστόσο, υποχρεούνται σε αυτοαπομόνωση για τρεις ημέρες μετά από κάθε ταξίδι τους στο εξωτερικό και το νέο κρούσμα ήδη πυροδότησε συζήτηση στην Ταϊβάν για το αν πρέπει να ενταθούν τα μέτρα και σ’ αυτή την περίπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ