Πορτογαλία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Ισμαηλιτικό Κέντρο της Λισαβόνας

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Ισμαηλιτικό Κέντρο της Λισαβόνας, ανακοίνωσε η αστυνομία της Πορτογαλίας.

Το CNN Πορτογαλίας μετέδωσε πως ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ένας Αφγανός υπήκοος που κρατούσε ένα μαχαίρι, πυροβολήθηκε και έχει συλληφθεί.

Η πορτογαλική αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αμέσως την εθνικότητα του υπόπτου.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε πως όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για «μια μεμονωμένη ενέργεια», προσθέτοντας ότι είναι «πρόωρο» να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία για το έγκλημα.

Οι ισμαηλίτες είναι ένα μειονοτικό ρεύμα του σιιτικού ισλάμ, μέλη του οποίου έχουν δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστικές οργανώσεις σε χώρες όπως το Πακιστάν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ναζίμ Αχμάντ, επικεφαλής της κοινότητας των Ισμαηλιτών, δύο γυναίκες, Πορτογαλικής υπηκοότητας, ήταν εκείνες που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση, οι οποίες εργάζονταν στο κέντρο, όπως μεταδίδει η πορτογαλική Observador.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι Ισμαηλίτες Ιμάμι, γνωστοί ως Ισμαηλίτες, ανήκουν στον σιιτικό κλάδο του Ισλάμ. Οι Ισμαηλίτες Μουσουλμάνοι είναι μια πολιτιστικά ποικιλόμορφη κοινότητα που ζει σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Πορτογαλία δεν έχει καταγράψει σημαντικές τρομοκρατικές επιθέσεις τις τελευταίες δεκαετίες και η θρησκευτική βία είναι σχεδόν άγνωστη στη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ