Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκάρει βίντεο με ρωσικό τανκ να σημαδεύει αυτοκίνητα δημοσιογράφων

Με απόλυτη ψυχραιμία ένας καμεραμάν του ITV News ο οποίος βρίσκεται στο κονβόι που έχει ξεκινήσει από τη Μαριούπολη για έξοδο από την Ουκρανια, καταγράφει τη στιγμή που ρωσικό τανκ στρέφει το κανόνι εναντίον τους κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου σε μπλόκο.

Στο κονβόι το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του την Τετάρτη βρίσκονται και Έλληνες δημοσιογράφοι που βρέθηκαν ως ανταποκριτές στην εμπόλεμη περιοχή.

Ο καμεραμάν του ΙΤV News αντιλήφθηκε αμέσως ότι στον έλεγχο δεν ήταν Ουκρανοί άλλά Ρώσοι και αυτό γιατί είδε το χαρακηριστικό «Ζ» που υπάρχει πάνω στα ρωσικά άρματα μάχης.

Στην συνέχεια, ο οπερατέρ ξεκίνησε να βιντεοσκοπήσει με μυστικότητα όσα συνέβαιναν.

Το ΙTV News σε εκτενές ρεπορτάζ του, αναφέρει πως η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον Πρόξενο που συνοδεύει το κονβόι, ήταν να καταφέρει να τους περάσει όλους από την ίλη των ρωσικών τανκ.

«Ήταν ήρεμος και υποδειγματικός και θα ήταν καθησυχαστικός ηγέτης όλη αυτή τη μέρα», περιγράφει ο δημοσιογράφος συνεχίζοντας ωστόσο αναφέρει ότι αν και αρχικά οι στρατιώτες εμφανίστηκαν χαλαροί, ξαφνικά κάτι τους τρόμαξε.

«Ο πυργίσκος του μολύβδινου τανκ γύρισε προς το μέρος μας. Είχαμε κυριολεκτικά ένα όπλο στραμμένο προς τα εμάς. Τότε στρατιώτες γονάτισαν και στόχευσαν με τα τουφέκια τους προς το κονβόι μας», περιγράφει ο δημοσιογράφος του ITV News. Λίγο μετά ήρθε η λήξη του συναγερμού. «Ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν και οι Ρώσοι στρατιώτες πλησίασαν το όχημά μας. Τους υποδέχτηκαμε με μεγάλα χαμόγελα και χαρούμενα γεια. Ο Σον και εγώ βγήκαμε έξω και ανοίξαμε την μπότα. Ένας από τους Ρώσους έδειξε τέσσερις βαλίτσες τις οποίες υπάκουα βάλαμε στην άσφαλτο και ανοίξαμε. Ψαχούλεψαν λίγο και μετά έγνεψαν καταφατικά. Ήμασταν ελεύθεροι να προχωρήσουμε», περιέγραψε γλαφυρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αυτοκίνητο που ήταν μπροστά από αυτό των Βρετανών δημοσιογράφων ήταν οι απεσταλμένοι του ΣΚΑΪ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ