Πνεύμα ειρήνης και αδελφοσύνης κατέκλυσε την Αλικαρνασσό

Στη τουρκική πόλη Μπόντρουμ, την αρχαία Αλικαρνασσό, πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Πολιτισμού Αλικαρνασσός, Δύο Ακτές» στις 7 και 8 Μαΐου με την υποστήριξη του Δήμου Μπόντρουμ, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος του Μπόντρουμ Αχμέτ Αράς υποδέχτηκε με λουλούδια τον δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια και το χορευτικό συγκρότημα της Κω «Χοροκώς», καθώς και την αντιπροσωπεία που τους συνόδευε, όταν έφτασαν στο Μπόντρουμ.

Οι δυο δήμαρχοι Αράς και Κόλιας που παρακολούθησαν το φεστιβάλ, έστειλαν μηνύματα φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης, σε μια περίοδο όπου δεν λείπουν οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Δήμαρχος του Μπόντρουμ Αράς σημείωσε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μιχάλη, τους αγαπητούς μας καλεσμένους από την Κω, για την παρουσία σας. Γεια σας στην άλλη πλευρά και σε όλους. Είμαστε όλοι άνθρωποι του ίδιου πολιτισμού, των ίδιων τόπων, των ίδιων γεωγραφικών περιοχών. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε όταν ερχόμαστε κοντά. Όσο συνεχίζεται αυτή η αδελφοσύνη, η φιλία και η ειρήνη, θα είμαστε όλοι πιο ευτυχισμένοι. Θα ζήσουμε πολύ πιο ευτυχισμένοι σε αυτή τη γη.

Εδώ και τρία χρόνια, θέτουμε τα θεμέλια αυτής της αδελφοσύνης, της φιλίας και της ειρήνης μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Μιχάλη. Αυτός εξελέγη πριν από τρία χρόνια στη Λέρο. Τότε γνωριστήκαμε και από τότε είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Η φιλία μας σημαίνει τη φιλία των χωρών. Νομίζω ότι όλες οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο θα αντανακλώνται στη γενική πολιτική και ελπίζω ότι δεν θα δούμε ποτέ το πρόσωπο του πολέμου σε αυτά τα εδάφη. Θα ζούμε πάντα σε συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας».

«Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν με μικρά βήματα»

Εκφράζοντας στήριξη στη ζωή, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ο δήμαρχος του Μπόντρουμ Αράς σημείωσε ότι «ο τουρισμός, το εμπόριο ή πολλά άλλα πράγματα έρχονται μετά από αυτό[τη ζωή]. Πρώτα πρέπει να ζήσουμε και μετά μπορούμε να βάλουμε κι άλλα γεγονότα πάνω σε αυτά. Σε αυτό το σημείο, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε τη φυσική δομή. Πρέπει να την προστατεύσουμε από τη ρύπανση, την παράνομη μετανάστευση και τις πυρκαγιές.

Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κλιματική κρίση, η οποία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Κάθε μέρα απελευθερώνουμε άνθρακα στην ατμόσφαιρα και επιταχύνουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις δασικές πυρκαγιές που ζήσαμε και οι δύο πέρυσι, υπάρχουν σοβαρές κρίσεις που προκαλούνται από την υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το αύριο. Ναι, ίσως είναι ένα πρόβλημα που αφορά τις πολιτικές των χωρών, αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους μας σε τοπικό επίπεδο. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να μοιραζόμαστε τον πλούτο και τις ομορφιές όχι μόνο σε καταστροφές όπως οι δασικές πυρκαγιές και οι σεισμοί, αλλά και στις σχέσεις καλής γειτονίας», πρόσθεσε ο Αράς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ