Πληροφορείς για χτύπημα του προξενείου στη Μαριούπολη – Καμία σχετική ενημέρωση λέει το ΥΠΕΞ

Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για χτύπημα εναντίον του κτηρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στην Μαριούπολη, αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης, είναι καλά στην υγεία του, προσθέτουν.

Σημειώνεται, ότι πριν από λίγο μεταδόθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν το κτήριο όπου στεγάζεται το ελληνικό προξενείο στην περιοχή το μεσημέρι της Κυριακής (6/3).

Κατάπαυση πυρός στη Μαριούπολη

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως στη Μαριούπολη έχει κηρυχθεί κατάπαυση πυρός, προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να φύγουν οι άμαχοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή. «Η απομάκρυνση των αμάχων θα ξεκινήσει στις 12:00» , ανάφεραν οι δημοτικές αρχές στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος προς την πόλη Ζαπορίζια, που απέχει οδικώς περίπου τρεις ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ