Πλανήτης Άρης: Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αποστολή της NASA

Το ελικοπτεράκι και το ρόβερ της NASA συνεχίζουν την περιπλάνησή τους στον πλανήτη Άρη.  

Την τελευταία εβδομάδα, το ελικοπτεράκι Ingenuity της NASA έχει επιτύχει και στις τρεις προγραμματισμένες δοκιμαστικές πτήσεις του στον Άρη. 

Η καθεμιά τους ήταν λίγο μεγαλύτερη σε διάρκεια, απόσταση και ταχύτητα από την προηγούμενη. Κατά τη διάρκεια κάθε πτήσης του, το ρόβερ Perseverance αναλαμβάνει τον ρόλο του σκηνοθέτη και φωτογραφίζει τον συνοδοιπόρο του σε αυτήν την ιστορική για την ανθρωπότητα αποστολή τους.

Μόλις τελειώνει, στέλνει το πολύτιμο υλικό τη μητρόπολη, τη Γη. Αν και το Perseverance είναι πιο έμπειρος φωτογράφος, αφού τράβηξε και την πρώτη σέλφι στον κόκκινο πλανήτη, το Ingenuity δεν πάει πίσω. 

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο πτήσεών του, φωτογράφισε τα χνάρια που είχε αφήσει πίσω του ο συνεργάτης του. Οι έγχρωμες εικόνες που τραβήχτηκαν από το ελικόπτερο κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων πτήσεων του έδειξαν τα αποτυπώματα των διαδρομών rover στην επιφάνεια του Άρη.

Αυτήν τη φορά, κατά τη διάρκεια της τρίτης πτήσης του, πέταξε πολύ ψηλά και τράβηξε μια φωτογραφία στην οποία ίσα που διακρίνεται το Perseverance.

NASA

Πρέπει να ζουμάρει κανείς πολλές φορές για να δει καθαρά το ρόβερ.

NASA

Οι δυο τους έχουμε πολλά ακόμα να κάνουν. Οι δουλειά είναι σκληρή στον κόκκινο πλανήτη, αλλά τα δυο ρομπότ της NASA βρίσκουν τον τρόπο να το ρίχνουν και λίγο έξω. Οι επιστήμονες αδημονούν για τις επόμενες φωτογραφίες τους…  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ