Πινακίδες με αναμνήσεις στο Λονδίνο: Είναι αυτός ο άγνωστος ο… νέος Bansky;

Καλές και κακές αναμνήσεις από τη ζωή του μοιράζεται μυστηριώδης καλλιτέχνης, μέσα από πινακίδες που δημιουργεί και τοποθετεί σε διάφορα σημεία στη συνοικία Κένσινγκτον του Λονδίνου, συγκινώντας αλλά και προκαλώντας την περιέργεια των κατοίκων της περιοχής. Οι μπλε και γκρι πινακίδες που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των ντόπιων, φέρουν σύντομες προτάσεις που αφηγούνται διαφορετικές προσωπικές ιστορίες του δημιουργού τους: Από έναν έρωτα ή πρόσφατες μνήμες της πανδημίας, μέχρι μηνύματα με σκληρό περιεχόμενο, που κάνουν λόγο για κακοποίηση αλλά και απώλεια. Όπως αναφέρει η Daily Mail, παρά τα στοιχεία που παρουσιάζονται στις πινακίδες, η ταυτότητα του δημιουργού τους παραμένει άγνωστη, με πολλούς να κάνουν λόγο για ένα νέο Banksy.

«Κοντά σε αυτό το σημείο πλήγωσα τον εγωισμό ενός άνδρα και αυτός πλήγωσε το πρόσωπό μου», αναφέρεται σε μία εξ αυτών. «Κοντά σε αυτό το μέρος κακοποιήθηκα από ένα φίλο του πατέρα μου», αποκαλύπτει σε ένα άλλο σπαρακτικό μήνυμα ο καλλιτέχνης, δείχνοντας την άλλη πλευρά της γνωστής συνοικίας του Λονδίνου. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Fergus Downey που το 2016 ίδρυσε στο Notting Hill την παγκοσμίου φήμης γκαλερί Alveston Fine Arts, η οποία ανακαλύπτει και προωθεί νέα ταλέντα, ανέφερε ότι: «Οι νέοι καλλιτέχνες θέλουν να δουν τη δουλειά τους – είναι μια έκφραση του εαυτού τους, κάτι που είναι υπέροχο. Η τέχνη υπάρχει παντού και πρέπει να μοιράζεται με όλους. Όποιος κάνει αυτές τις μικρές πινακίδες παρηγορείται από το γεγονός ότι κάποιος ακούει τη φωνή του. Οποιοσδήποτε παρουσιάζει το έργο του, τον εαυτό του και είναι ευάλωτος απέναντι στον κόσμο είναι καλλιτέχνης».

Οι κάτοικοι της περιοχής, προσπαθώντας να ανακαλύψουν το ποιος κρύβεται πίσω από τα δυνατά μηνύματα που κατέκλυσαν την πόλη, δημοσίευσαν τις σχετικές φωτογραφίες στο Facebook, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την ταυτότητα του καλλιτέχνη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ