Πατέρας Προτάσεβιτς: Ο γιος μου εξαναγκάστηκε να δηλώσει την ενοχή του

Ο πατέρας του αντιφρονούντα Λευκορώσου δημοσιογράφου, Ρομάν Προτάσεβιτς, πιστεύει ότι η παραδοχή της ενοχής του στο βίντεο που κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου αποτελεί αποτέλεσμα εξαναγκασμού.

Αποτέλεσμα εξαναγκασμού είναι, σύμφωνα με τον πατέρα του Ρομάν Προτάσεβιτς, το βίντεο παραδοχής της ενοχής του αντιφρονούντα Λευκορώσου δημοσιογράφου, μετά τη σύλληψή του από την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της Ryanair.

«Δεν είναι τα λόγια του, δεν είναι αυτός ο τονισμός που έχει κατά την ομιλία του. Είναι συγκρατημένος και μπορείτε να δείτε ότι είναι νευρικός», είπε ο Προτάσεβιτς για τον γιο του, όπως μεταδίδει το skynews, προσθέτοντας ότι παρατήρησε πως δεν είναι τα δικά του τσιγάρα στο τραπέζι, καθώς δεν τα καπνίζει αυτά.

«Είναι πιθανό η μύτη του να είναι σπασμένη, διότι έχει αλλάξει το σχήμα της και φαίνεται να έχει πολλή πούδρα πάνω της. Όλη η αριστερή πλευρά του προσώπου του είχε πούδρα», δήλωσε ο Ντμίτρι Προτάσεβιτς μιλώντας στο Reuters από το Βρότσλαου της Πολωνίας όπου ζει με τη σύζυγό του.

Ο μπλόγκερ με έδρα τη Λιθουανία και η σύντροφός του, Σόφια Σαπέγκα, συνελήφθησαν και οι δύο μόλις αποβιβάστηκαν, ενώ ο 26χρονος Ρομάν εμφανίστηκε σε διάφορα κανάλια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram τη Δευτέρα, αναγνωρίζοντας ότι έπαιξε ρόλο στην οργάνωση μαζικών ταραχών στο Μινσκ πέρυσι.

Tο υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι ο Προτάσεβιτς κρατείται στη φυλακή και δεν είχε παραπονεθεί για κακή κατάσταση της υγείας του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ