Παρίσι: Πάνω από 1.000 οι ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ

Στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του, οι υγειονομικοί προειδοποιούν μάλιστα ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται στα πρόθυρα της υπερφόρτωσης.

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην περιοχή του Παρισιού είναι εξαιρετικά τεταμένη και οι αρχές είναι έτοιμες να λάβουν νέα μέτρα, δήλωσε την Παρσκευή ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει την αυστηροποίηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή νέα τοπικά lockdown.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους, και ιδιαίτερα σε εκείνους που ζουν στην πρωτεύουσα, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Στόχος είναι να μειώσουμε την πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων», επισήμανε ο Καστέξ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπέρασε σήμερα τις 4.000, για πρώτη φορά από τις 26 Νοεμβρίου, με σχεδόν 1.100 ασθενείς Covid-19 στις ΜΕΘ στην περιοχή του Παρισιού.

Στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του, οι υγειονομικοί προειδοποιούν μάλιστα ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται στα πρόθυρα της υπερφόρτωσης.

Χθες, ο υπουργός Υγείας της χώρας είχε δηλώσει πως ένας νέος ασθενής πηγαίνει στην εντατική στην περιοχή του ευρύτερου Παρισιού κάθε 12 λεπτά.

Κατά τον Βεράν, η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εάν η πανδημία συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό στη γαλλική πρωτεύουσα: «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, εάν η διασπορά της πανδημίας παραμείνει στον τωρινό ρυθμό της».

 (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-AFP)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ