Πακιστάν: Τουλάχιστον 61 νεκροί από την έκρηξη σε τζαμί – Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη φονική έκρηξη μέσα σε τέμενος στην πόλη Πεσαβάρ στα βορειοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του CNN.

Η επίθεση στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 61 άτομα, ενώ πάνω από 157 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας Ιμάμης, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Η φονική έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής τη Δευτέρα (30/1). Αρκετοί άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Λόγω της έντασης της έκρηξης, τμήμα του τζαμιού κατέρρευσε και πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια. Οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν σωρούς από συντρίμμια για να φτάσουν σε όσους έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 1.40 μ.μ. όταν βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος καθόταν στην πρώτη σειρά με άλλους πιστούς, ανατινάχθηκε, δήλωσαν αξιωματούχοι της περιοχής, αναφέροντας πως ήδη διεξάγεται έρευνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ