Ουκρανία: Συνεχίζεται ο πόλεμος για 32η ημέρα – Βομβαρδισμοί σε Χάρκοβο και Λβιβ

Για 32η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και στο στόχαστρο των ρωσικών πληγμάτων, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν τόσο το Χάρκοβο όσο και το Λβιβ.

Συγκεκριμένα, ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Χάρκοβο και, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας στο Twitter, «είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το εύρος των ζημιών λόγω των εχθροπραξιών που δεν σταματούν στην περιοχή της πυρηνικής εγκατάστασης».

Ακόμα, το Σάββατο (26/03), πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ύστερα από τον βομβαρδισμό αποθήκης καυσίμων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην πόλη του Λβιβ. Επίσης, αποθήκες πετρελαίου δέχθηκαν ρωσικά πλήγματα στο Ρίβνεο ενώ υπήρξαν και αναφορές για κατάρριψη ρωσικού πυραύλου στο Βολίν.

Η πόλη Σλάουβιτς, όπου διαμένει το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, είναι υπό ρωσικό έλεγχο με αναφορές να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς. Πάντως, στην πόλη Τσερνίχιβ, 130.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι και 44 έχουν τραυματιστεί βαριά χωρίς να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από την πλευρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποστήριξαν ότι «η Ρωσία δεν ολοκλήρωσε κανένα από τα “προκαθορισμένα σχέδιά της” το Σάββατο, αλλά έχει “εν μέρει” επιτύχει σε ορισμένες περιοχές, ενώ οι δυνάμεις σε πολλά μέρη σε όλη τη χώρα ήταν υπό ανασυγκρότηση». Συν τοις άλλοις, οι Αρχές της Ουκρανίας ανέφεραν: «Είναι πιθανό μετά την εφαρμογή αυτών των μέτρων, την ανασύνταξη και την ενίσχυση των δυνάμεων κατοχής, οι κατακτητές να επαναλάβουν τις ενέργειες αυτές για να αποκλείσουν το Κίεβο από τη νοτιοδυτική κατεύθυνση».

Νέο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε και άλλα όπλα από τη Δύσης τονίζοντας χαρακτηριστικά, το Σάββατο (26/03), πως «μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι».

Συγκεκριμένα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Η Ουκρανία είναι ενωμένη στο πλαίσιο της επιθυμίας της να ζήσει ελεύθερα, να ζήσει ανεξάρτητα και για χάρη των δικών της ονείρων, όχι των αρρωστημένων φαντασιώσεων των άλλων».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ