Όσκαρ Λαφοντέν: H Γερμανία έγινε υποτελής στις ΗΠΑ – Στρατός του ΝΑΤΟ οι Πράσινοι

Ο Όσκαρ Λαφοντέν κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι δεν ενεργεί προς το συμφέρον της χώρας, τονίζοντας ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην πολιτική της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ενεργήσει για τα δικά της συμφέροντα», δήλωσε ο Λαφοντέν στην εφημερίδα «Junge Welt», που εκδίδεται στο Βερολίνο. «Αντίθετα, κάνετε πολύ κακό στον εαυτό σας ως σκληρός υποτελής των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος του SPD και του κόμματος της Αριστεράς αποδίδει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στο γεγονός ότι η Δύση αγνόησε τα ρωσικά συμφέροντα ασφαλείας. «Η Μόσχα επισημαίνει εδώ και 20 χρόνια ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ», είπε ο 78χρονος. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λαφοντέν.

Ο Λαφοντέν επικρίνει επίσης ρητά τους Πράσινους για τη θέση τους σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. «Οι Πράσινοι, που κάποτε είχαν μια ισχυρή ειρηνιστική πτέρυγα, έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι πολεμοκάπηλοι στη Γερμανία από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας», είπε. Το κόμμα είναι «το διευρυμένο χέρι των ΗΠΑ» στην Bundestag. «Υποστηρίζουν κάθε απόφαση των ΗΠΑ όταν πρόκειται για πολέμους», υπογράμμισε.

Ο Λαφοντέν αποχώρησε από το Κόμμα της Αριστεράς τον Μάρτιο του 2022 μετά από διαμάχες με συναδέλφους του κόμματος. Παρά την αποχώρηση του κόμματος από το κρατικό κοινοβούλιο στο Saarbrücken, ο Λαφοντέν εξακολουθεί να βλέπει μια ευκαιρία για την αριστερή πολιτική. «Ένα αριστερό κόμμα που εκπροσωπεί τα πραγματικά συμφέροντα της πλειοψηφίας του πληθυσμού θα έχει τώρα περισσότερη υποστήριξη από τους Πράσινους», είπε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ