Όρμπαν: Νέος ομοφοβικός οχετός

Όρμπαν: Νέες απίστευτες δηλώσεις από τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με τις αμφίσημες δηλώσεις του, που κινούνται συνήθως μεταξύ συντηρητισμού και ακραίου παραληρήματος. Αυτή τη φορά σε μια κεντρική ομιλία στη Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο κόσμος χρειάζεται λιγότερες drag queens και «περισσότερους rangers». Ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Fidesz, Βίκτορ Όρμπαν, μίλησε κατά την επίσημη έναρξη της διάσκεψης του στο Ντάλας την Πέμπτη (4 Αυγούστου), όπου αναφέρθηκε στον “παγκοσμιοποιητή” δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος, τους λεγόμενους “πολιτιστικούς πολέμους” και τους δικούς του τρόπου διαχείρισης της μετανάστευσης από τη χώρα.

«Μπορώ ήδη να δω τα αυριανά πρωτοσέλιδα: ακροδεξιός Ευρωπαίος ρατσιστής, αντισημίτης, ο δούρειος ίππος του Πούτιν ομιλεί στο συντηρητικό συνέδριο», ανέφερε ο Όρμπαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Δεν ήθελαν να είμαι εδώ και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να με εμποδίσουν».

5405848

«Με μισούν»

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι τμήματα των μέσων ενημέρωσης «μισούν» αυτόν και τη χώρα του, όπως «σε μισούν και σε συκοφαντούν», είπε απευθυνόμενος στο κατεξοχήν συντηρητικό αμερικανικό κοινό. Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του, συμπεριέλαβε επίσης μια σειρά από προγραμματισμένες συντηρητικές πολιτικές της Ουγγαρίας, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων του ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου για παιδιά και μιας προσπάθειας να φέρει κοντά την Αμερική και την Ουγγαρία για να «ενώσουν τις δυνάμεις» ενάντια στους λεγόμενους «παγκοσμιοποιητές» και «προοδευτικούς».

«Πρέπει να πάρουμε πίσω τους θεσμούς στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες», είπε. «Πρέπει να συντονίσουμε την κίνηση των στρατευμάτων μας γιατί αντιμετωπίζουμε την ίδια πρόκληση». Ο Βίκτορ Ορμπάν χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να επιτεθεί στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Είπε στα μέλη του κοινού που χειροκροτούσαν «[Οι Ούγγροι] αποφάσισαν ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερα φύλα – χρειαζόμαστε περισσότερους rangers. Λιγότερες drag queens και περισσότερους Τσακ Νόρις!».

5522631

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ