Ομάρ μπιν Λάντεν: Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι ζωγράφος

«Θέλω να γίνω πρέσβης της ειρήνης και να κάνω ό,τι μπορώ για να διορθώσω τα μεγάλα λάθη του πατέρα μου», είπε ο Ομάρ μπιν Λάντεν σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Είκοσι, σχεδόν, χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ενός από τους πιο καταζητούμενους τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο.

Ο μπιν Λάντεν πέθανε σε ηλικία 54 ετών, μετά από ένα τεράστιο κυνηγητό, έχοντας σπείρει τον θάνατο στο πέρασμά του, με χιλιάδες αθώους να χάνουν την ζωή τους στο όνομά του.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στα θύματά του συγκαταλέγονται και τα ίδια του τα παιδιά, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ακριβής, αλλά κυμαίνεται ανάμεσα στα 20 και τα 24.

Ο 39χρονος Ομάρ είναι ο μεγαλύτερος γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν και το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς κοιτώντας τον, είναι η εκπληκτική του ομοιότητα με τον πατέρα του.

Όπως, ωστόσο, υποστηρίζει ο ίδιος, οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί.

«Πολλοί νομίζουν ότι οι Άραβες -ειδικά η οικογένεια μπιν Λάντεν και οι γιοι του Οσάμα- είναι όλοι τρομοκράτες. Αυτό δεν είναι αλήθεια», είχε πει ο Ομάρ στο Associated Press το 2008.

Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν μοιράζεται την ιδεολογία του πατέρα του, ενώ έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις τρομοκρατικές του ενέργειες.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Νορμανδία με την σύζυγό του και προσπαθεί να βρει μια υποτυπώδη γαλήνη μέσα από την ζωγραφική.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10222801818650578&set=a.10218011135366490

Ο Ομάρ ήταν 15 ετών όταν αναγκάστηκε να πάει στα στρατόπεδα της Αλ Κάιντα, ώστε να προετοιμαστεί για την μάχη ενάντια στον στρατό των «άπιστων Δυτικών».

Στα 16 του, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του εμφυλίου πολέμου στο Αφγανιστάν.

Τελικά, εγκατέλειψε την Αλ Κάιντα δύο χρόνια αργότερα, όταν ήταν 18 ετών και πολεμούσε ακόμα στο Αφγανιστάν. Τότε, διέφυγε με την μητέρα του στην Συρία.

«Κατά την διάρκεια του πολέμου, οι σφαίρες έπεφταν βροχή», είπε ο Ομάρ μιλώντας στη Vice, συμπληρώνοντας «δε μπορούσες να ξεχωρίσεις φίλο και εχθρό, το μόνο που υπήρχε ήταν ο θάνατος. Εκεί κατάλαβα την τρέλα του πολέμου».

Όσο για τον πατέρα του, ο Ομάρ παραδέχεται ότι ποτέ δεν είχαν κάποια ιδιαίτερα στενή σχέση.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του γιου του, ο Οσάμα ήταν ένας αυστηρός πατριάρχης που συστηματικά έδερνε τους γιους του, ενώ όσο μεγάλωναν, προσπαθούσε να τους πείσει να λάβουν μέρος σε αποστολές αυτοκτονίας.

«Αυτό που προσπαθώ είναι να βρω λίγο φως στο τέλος αυτού του σκοτεινού δρόμου. Ελπίζω η ζωγραφική να ανοίξει ξανά το φως στη ζωή μου», κατέληξε ο Ομάρ μπιν Λάντεν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ