Η Ολλανδία δεν θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο -Στο «κόκκινο» η πανδημία στη χώρα

Η Ολλανδία δεν είναι ακόμη σε θέση να πει εάν περιλαμβάνεται στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς για την Covid-19 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με Ολλανδούς υγειονομικούς αξιωματούχους.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι, αν η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είναι θετική, η εκστρατεία του εμβολιασμού στην Ένωση θα ξεκινήσει στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προγραμματίζουν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού από τις 27 Δεκεμβρίου, δήλωσε με τη σειρά του και ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

Σε έξαρση ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία

Ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό στην Ολλανδία αυξήθηκε την Τετάρτη πάνω από 11.000 σε 24 ώρες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).

Η απότομη αυτή αύξηση καταγράφηκε μόλις μία ημέρα μετά την επιβολή αυστηρού lockdown 5 εβδομάδων στην Ολλανδία, όπου περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η αύξηση εξακολουθεί να εμφανίζει την ανοδική τάση που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς φαίνεται ότι έχουν περιοριστεί τα αποτελέσματα από το μερικό lockdown που ισχύει από τις 13 Οκτωβρίου.

Κλείνουν καταστήματα, θέατρα και μουσεία στην Ολλανδία

Από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου όλα τα καταστήματα εβαλαν «λουκέτο» -πλην εκείνων που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία- όπως και τα κομμωτήρια, τα μουσεία και τα θέατρα.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν για το ίδιο διάστημα -ως τις 19 Ιανουαρίου- μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

«Η Ολλανδία εισέρχεται σε αυστηρό lockdown για πέντε εβδομάδες» δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε τη Δευτέρα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες της Ολλανδίας. Ο Ολλανδός μιλούσε στη Χάγη, την ώρα που έξω από το κτίριο συγκεντρωμένο πλήθος διαδήλωνε ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ