Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια βόλεϊ και ανάρτησαν εικόνες

Η φρίκη στο Αφγανιστάν συνεχίζεται, με τους Ταλιμπάν να αποκεφαλίζουν μια νεαρή αθλήτρια του βόλεϊ και στη συνέχεια να δημοσιεύουν εικόνες του κεφαλιού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ακόμα νέα φρικτή δολοφονία έλαβε χώρα στο Αφγανιστάν, με τους Ταλιμπάν να αποκεφαλίζουν το ανερχόμενο αστέρι της ομάδας βόλεϊ της Καμπούλ, Mahjabin Hakimi, στις αρχές Οκτωβρίου.

Μάλιστα, οι τζιχαντιστές δε δίστασαν να αναρτήσουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του κομμένου κεφαλιού της νεκρής γυναίκας, οι οποίες και αποτέλεσαν την αφορμή για να μιλήσει δημόσια ο προπονητής της, μέσα από μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στην «Persian Independent».

«Όλες οι γυναίκες αθλήτριες βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι φοβισμένες, απεγνωσμένες. Έχουν αναγκαστεί να το σκάσουν για να ξεφύγουν», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής.

Ήδη λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να δείχνουν χωρίς καμία επιφύλαξη το απάνθρωπο πρόσωπό τους, ξεχνώντας όλες τις υποσχέσεις που είχαν δώσει σχετικά με τη θέση των γυναικών στη χώρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν στο αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS τόνισε ότι ο αθλητισμός δεν είναι «κατάλληλος ούτε αναγκαίος για τις γυναίκες».

«Δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ, διότι δεν είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παίζουν κρίκετ. Στο κρίκετ μπορεί να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση όπου το πρόσωπο και το σώμα τους δεν θα είναι καλυμμένα. Το Ισλάμ δεν το επιτρέπει αυτό στις γυναίκες», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ