Οι ΗΠΑ αποχαρακτηρίζουν τις πληροφορίες για την προέλευση του κορονοϊού

Νομοσχέδιο για τον αποχαρακτηρισμό των πληροφοριών που σχετίζονται με την προέλευση της Covid-19 υπέγραψε τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι συμμερίζεται τον στόχο του Κογκρέσου να δώσει στη δημοσιότητα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του COVID-19. Ωστόσο, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα έχει κατά νου την εθνική ασφάλεια όταν αποφασίζει τι θα αποδεσμεύσει.

«Κατά την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας, η κυβέρνησή μου θα αποχαρακτηρίσει και θα μοιραστεί όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες, σύμφωνα με τη συνταγματική μου αρμοδιότητα να προστατεύω από την αποκάλυψη πληροφοριών που θα έβλαπταν την εθνική ασφάλεια», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Το νομοσχέδιο πέρασε ομόφωνα από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν σταλεί στον Λευκό Οίκο.

Η χρονική συγκυρία κατά την οποία υπογράφηκε αυτό το νομοσχέδιο, βρίσκει αρκετά τεταμένες τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Η συζήτηση για την προέλευση του κορονοϊού αναζωπυρώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν η Wall Street Journal ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας είχε εκτιμήσει ότι η πανδημία πιθανότατα προέκυψε από διαρροή σε κινεζικό εργαστήριο, μια εκτίμηση που το Πεκίνο διαψεύδει.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος του Κογκρέσου θέλει να συνεχίσει να στηρλιζει τη συγκεκριμένη θεωρία η οποία αποτελεί σημείο συσπείρωσης για τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του Μπάιντεν.

Πάντως, δεν έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα από την κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ