Ο βασιλιάς Κάρολος έγινε 74 ετών – Γιατί του έδωσαν τον ρόλο του Ranger

Τα 74α γενέθλιά του γιόρτασε σήμερα, Δευτέρα (14/11) ο βασιλιάς Κάρολος και με την αφορμή αυτή πήρε τον τίτλο του «The Ranger of Great Windsor Park» από τον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο, έναν τίτλο που ανατρέχει σε πάνω από τέσσερις αιώνες πίσω.

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος που στέφθηκε βασιλιάς στη βρετανική ιστορία όταν διαδέχτηκε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ στον θρόνο τον Σεπτέμβριο, θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια ως βασιλιάς ιδιωτικά χωρίς να έχει προγραμματίσει κάποια δημόσια εκδήλωση.

Τα γενέθλια του βασιλιά Κάρολου γιορτάστηκαν με κανονιοβολισμούς στο Green Park, ενώ η βασιλική μπάντα έπαιξε το «happy birthday».

Ωστόσο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ανέλαβε επισήμως τον νέο του ρόλο ως Ranger και έδωσαν στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του Καρόλου δίπλα σε μια βελανιδιά.

Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Φίλιππος, κατείχε τον τίτλο αυτόν από το 1952, όταν η σύζυγός του Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα και διαδέχτηκε έτσι τον πατέρα της, τον Γεώργιο George VI, στον θρόνο.

Η βασίλισσα Βικτώρια είναι μια ακόμη γαλαζοαίματη που κατείχε τον ρόλο αυτόν, ο οποίος μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων περιλαμβάνει και την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία, προστασία και συντήρηση του Great Windsor Park, του βασιλικού πάρκου στα σύνορα του Μπέρκσαϊρ και του Σάρεϊ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ