Ο Τραμπ… ταμπουρώνεται στον Λευκό Οίκο: Δηλώνει πως δεν θα φύγει ούτε την ημέρα ορκωμοσίας Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να αρνείται να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ακόμη ακόμη και την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.

Η αλήθεια είναι πως δεν προκαλεί εντύπωση μια ακόμη «παράσταση» από τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιδοθεί σε σειρά fake news, τόσο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, όσο φυσικά και μετά το αποτέλεσμα, το οποίο αμφισβήτησε παρά τις συνεχείς διαψεύσεις των ισχυρισμών του από τις δικαστικές αρχές, αλλά και τις πολιτειακές αρχές.

Το τελειωτικό πλήγμα στο αφήγημα Τραμπ ήρθε βέβαια αυτή την εβδομάδα με τους εκλέκτορες να επικυρώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο την επικράτηση Μπάιντεν στις εκλογές.

Μια θητεία βασισμένη σε αυταπάτες

Όπως σημειώνει αμερικανικό δημοσίευμα του Intelligencer, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την θητεία του στον Λευκό Οίκο επαναλαμβάνοντας διαρκώς πως δεν είχε καμία σχέση με τη Ρωσία, παρότι είναι βέβαιο πως επιδόθηκε σε επικερδείς διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Είναι φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει απόλυτα σίγουρος πως όσα αναληθή διαδίδει είναι η πραγματικότητα. Είτε πρόκειται για έναν αθεράπευτα εγωπαθή, είτε για κάποιον με αυταπάτες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε και πάλι το θαύμα του.

Δεν φεύγει από τον Λευκό Οίκο, παρά μόνο «σηκωτός»

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, στις πιο απελπισμένες προσπάθειες του να ανατρέψει την ήττα από τον Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ φέρεται να δηλώνει στους στενούς του συνεργάτες πως δεν σκοπεύει να φύγει από τον Λευκό Οίκο. Κι ας έχει ξεκινήσει η Μελάνια να φτιάχνει κούτες για να μετακομίσει από την προεδρική κατοικία.

«Σε στιγμές έντονης άρνησης ο Τραμπ εκμυστηρεύτηκε σε ορισμένους συμβούλους του πως θα αρνηθεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο κατά την ορκωμοσία, ενώ θα το πράξει μόνο αν τον αναγκάσουν να περάσει το κατώφλι του» γράφει το δημοσίευμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξέλθει του Οβάλ Γραφείου

Όπως αναφέρουν ωστόσο τα αμερικανικά δημοσιεύματα, ο Ντόναλντ Τραμπ θα εγκαταλείψει το Οβάλ Γραφείο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και μάλιστα, πιθανότατα αυτό θα συμβεί ίσως και πολύ πριν την 20η Ιανουαρίου και την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

«Θα φύγει. Απλά αντιδρά» αναφέρει σύμφωνα με το CNN κάποιος από τους συμβούλους του. Από τον Λευκό Οίκο δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο αναφορικά με το δημοσίευμα και τις δηλώσεις Τραμπ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ