Ο Πούτιν ζητά τη βελτίωση των επιδόσεων του στρατιωτικού εξοπλισμού

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του όγκου των παραδόσεων στα στρατεύματα και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.

«Είναι σημαντικό για εμάς όχι μόνο να αυξήσουμε τον όγκο και το εύρος των προμηθειών, αλλά και να βελτιώσουμε την ποιότητα των προϊόντων», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος την Πέμπτη στη συνάντηση με τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Συντονισμού για την κάλυψη των αναγκών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η άμεση επικοινωνία μεταξύ των κατασκευαστών, των κέντρων σχεδιασμού και εκείνων που χρησιμοποιούν αυτόν τον εξοπλισμό», δήλωσε ο Πούτιν.

Έδωσε εντολή στη συνεδρίαση να υποβάλει εκθέσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτού του μηχανισμού.

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη σαφούς συντονισμού μεταξύ των διαφόρων δομών. «Έχουμε συμφωνήσει και δεν υπάρχει ανάγκη να εισαχθούν έκτακτα μέτρα, δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι απαραίτητο να καθιερωθεί μια σαφής, υψηλής ποιότητας, καλά συντονισμένη εργασία», δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι χρήσιμο, και στην παρούσα κατάσταση είναι απαραίτητο, προκειμένου να παρέχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσική Ομοσπονδίας όλα όσα χρειάζονται εγκαίρως κατά τη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης.

Ο Ρώσος Πρόεδρος πιστεύει ότι όλα τα θέματα είναι σημαντικά εδώ, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μισθών, του εξοπλισμού, των φαρμάκων, των κατασκευαστικών εργασιών για στρατιωτικούς σκοπούς και του ειδικού στρατιωτικού υλικού.

Ο Πούτιν απαίτησε να τεθούν στόχοι για κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, με σαφή προγράμματα παραγωγής και προθεσμίες για την παράδοση όλων των αναγκαίων ειδών.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού κράτους πρόσθεσε ότι οι εργασίες αυτές υποστηρίζουν όχι μόνο την αμυντική βιομηχανία, αλλά και συναφείς βιομηχανίες. Ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αυτό που αναδύεται στην πραγματική ζωή για τη στήριξη των υποσχόμενων εξελίξεων και της βιομηχανικής παραγωγής.

«Φυσικά, αυτό θα πρέπει να γίνεται σε αυστηρά καθορισμένους όγκους, σε μονάδες, με ημερομηνίες παραλαβής των προϊόντων σε εκείνους που πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προϊόντα», επισήμανε ο Πούτιν. Κατά τη συνεδρίαση ενημέρωσε ότι περιμένει εκθέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι το συντονιστικό συμβούλιο υπό την κυβέρνηση εργάζεται για περισσότερο από ένα μήνα, οπότε είναι δυνατόν να συνοψιστούν «ορισμένα αποτελέσματα και, εάν είναι απαραίτητο, να προσαρμοστούν οι εργασίες».

Δήλωσε επίσης ότι ο μηχανισμός αυτός δρομολογήθηκε για τη βελτίωση της ποιότητας και του ρυθμού εργασίας των υπουργείων, των υπηρεσιών, των επιχειρήσεων και των περιφερειών, «αλλά και για την εκπλήρωση της κρατικής αμυντικής παραγγελίας και τον εφοδιασμό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.»

Όπως είπε θα συζητήσει τα θέματα της κρατικής αμυντικής τάξης και τα καθήκοντα της αμυντικής βιομηχανίας στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η στενή συνεργασία μεταξύ της αμυντικής βιομηχανίας και των ενόπλων δυνάμεων στην περίπτωση αυτή είναι γενικά απαραίτητη, μεταξύ άλλων κατά τη σύνταξη και την προσαρμογή της κρατικής αμυντικής διαταγής, κατά τον καθορισμό υποσχόμενων καθηκόντων για τη βιομηχανία.

«Θα συζητήσουμε οπωσδήποτε αυτά τα θέματα στην επικείμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι αυτή θα είναι η προσέγγιση στις περαιτέρω εργασίες. Επέστησε επίσης την προσοχή στη σημασία της ανατροφοδότησης.

«Γνωρίζω ότι οι εκπρόσωποι των γραφείων σχεδιασμού, των επιστημονικών οργανισμών και ακόμη περισσότερο των βιομηχανικών επιχειρήσεων εργάζονται με εκείνους που χρησιμοποιούν αυτά τα ειδικά προϊόντα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται ολόκληρη η ροή των πληροφοριών προκειμένου να γίνονται διορθώσεις στο κοινό έργο εγκαίρως και με τον απαιτούμενο ρυθμό. «Και οι προσαρμογές, φυσικά, είναι πάντα ζητούμενες», είπε, προτείνοντας στους συμμετέχοντες στο συντονιστικό συμβούλιο να συζητήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με αυτή την πτυχή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ