Ο Μπορέλ θα συναντήσει Βούτσιτς και Κούρτι τη Δευτέρα για την εκτόνωση της κρίσης

Σε μια περίοδο όπου η ένταση μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα έχει χτυπήσει κόκκινο, μετά και την παραίτηση όλων των Σερβικής καταγωγής πολιτών του Κοσσυφοπεδίου από τους θεσμούς, ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ θα συναντηθεί με τους ηγέτες Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, με την συνδρομή του Ειδικού Εκπροσώπου της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα Μίροσλαβ Λάιτσακ. Τόσο ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς όσο και ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα ξεκινήσει με χωριστές συναντήσεις με κάθε ηγέτη που θα αρχίσουν στις 08:00, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση. Στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης θα βρεθεί η εξεύρεση διεξόδου από την τρέχουσα κρίση και η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης και εντάσεων επί του πεδίου, με έμφαση στις πινακίδες κυκλοφορίας και την επιστροφή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου στα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου.

Στο τέλος της συνάντησης θα υπάρξει δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου προς τα μέσα ενημέρωσης, ενώ δηλώσεις αναμένονται και από τους ηγέτες Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ