Ο Μακρόν δεν απέκλεισε την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, αλλά μόνο υπό έναν όρο

Η Γαλλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη σχεδιασμένα να καταστρέφουν εχθρικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον αέρα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε σχόλιο προς ξένους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε η τηλεόραση BFM.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με πιθανές παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, ο Μακρόν δήλωσε ότι «κατ’ αρχήν, τίποτα δεν απαγορεύεται».

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν πρέπει να είναι «κλιμακούμενη» και να «αποδυναμώνει τον γαλλικό στρατό».

«Θα το εξετάσουμε αυτό κατά περίπτωση», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να χτυπήσει τη Ρωσία με τα όπλα που προμηθεύεται, συμπεριλαμβανομένων πιθανών παραδόσεων αεροσκαφών.

Νωρίτερα αξιωματούχοι του στρατού των ΗΠΑ επέμεναν, μη δημόσια ,στην αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, μια πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ για τις παραδόσεις των δικών τους αεροσκαφών και να εγκρίνουν την επανεξαγωγή των F-16 από άλλες χώρες.

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο αποκλείεται. «Τα μαχητικά είναι πολύ πιο εξελιγμένα συστήματα από τα άρματα μάχης και έχουν εντελώς διαφορετικό βεληνεκές και ισχύ πυρός», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ