Ο Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τρακτέρ στον Πούτιν για τα γενέθλιά του

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε ένα ασυνήθιστο δώρο για τα 70ά του γενέθλια σήμερα Παρασκευή: ένα τρακτέρ. Ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν γεννήθηκε στο Λένινγκραντ, τη σημερινή Αγία Πετρούπολη, στις 7 Οκτωβρίου του 1952.

Καθώς οι ηγέτες πολλών πρώην σοβιετικών εθνών συναντήθηκαν στο παλάτι Konstantin της τσαρικής εποχής στην Αγία Πετρούπολη, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έδωσε στον Πούτιν μια δωροεπιταγή για το όχημα. Τα τρακτέρ ήταν το καμάρι της βιομηχανίας της Λευκορωσίας από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Σύμφωνα με την Washington Post, o Λουκασένκο, ένας αυταρχικός ηγέτης που κυβερνά το πρώην σοβιετικό έθνος καταπιεστικό τρόπο επί σχεδόν τρεις δεκαετίες καλλιεργώντας την εικόνα ενός ανθρώπου του λαού, είπε στους δημοσιογράφους ότι χρησιμοποίησε ένα μοντέλο στον κήπο του παρόμοιο με αυτό που χάρισε στον Πούτιν.

Δεν ήταν σαφές πώς απάντησε ο Ρώσος ηγέτης στο δώρο, το οποίο αποκάλυψε το γραφείο του Λουκασένκο.

Ο Πούτιν δεν ανέφερε το δώρο σε τηλεοπτικές δηλώσεις στην αρχή της συνάντησης, όταν μίλησε για την ανάγκη να συζητηθούν τρόποι επίλυσης των συγκρούσεων μεταξύ των πρώην σοβιετικών εθνών.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Τόνισε επίσης την ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, των παράνομων ναρκωτικών και άλλων εγκλημάτων.

Οι ηγέτες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, μιας χαλαρής συμμαχίας πρώην σοβιετικών εθνών, έχουν άλλη μια συγκέντρωση για να παραστούν την επόμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ