Ο χασάπης της Μαριούπολης: Ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ απειλεί και τους Ρώσους

Την κυνικότητα που διακρίνει τον Ρώσο συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος αποκαλείται «ο χασάπης της Μαριούπολης», καθώς θεωρείται πως έδωσε τις εντολές για τον βομβαρδισμό τόσο του μαιευτηρίου όσο και του θεάτρου στην πόλη που βρίσκεται στα παράλια της Αζοφικής, παρουσιάζει το ηχητικό απόσπασμα από μια συνομιλία του με κάποιον αξιωματικό του ρωσικού στρατού, η οποία αποκαλύφθηκε σε διεθνή μέσα.

Βίντεο ντοκουμέντο – Τσετσένοι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών στην πρώτη γραμμή

Σύμφωνα με τη Sun, ο Μιζίντσεφ, ο οποίος είναι επίσημα γνωστός ως διευθυντής του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης, φέρεται να απαιτεί να μάθει από τον αξιωματικό γιατί δεν έχουν κόψει τα αυτιά σε έναν από τους στρατιώτες, επειδή φορούσε λάθος στολή!

Ο Συνταγματάρχης ζητά, στη συνέχεια, από τον αξιωματικό και τους υπόλοιπους στρατιώτες να τον χτυπήσουν με ένα μπουκάλι στο πρόσωπο και ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων: «Κοιτάξτε αυτό το απόβρασμα που στέκεται εκεί. Γιατί εξακολουθεί να υπηρετεί τον στρατό μας; Και γιατί πρέπει να σπαταλήσω τον χρόνο μου με αυτόν; Γιατί δεν έχει καταστραφεί ακόμα το πρόσωπό του; Γιατί δεν του έκοψε κανείς τα αυτιά; Γιατί αυτός ο βλάκας δεν κουτσαίνει ακόμα; Χτυπήστε τον στον πρόσωπο με ένα μπουκάλι».

Το ηχητικό απόσπασμα κοινοποίησε ο Ολεξάντερ Σέρμπα, ο πρώην Ουκρανός πρεσβευτής στην Αυστρία. Ο Σεργκέι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, κατηγόρησε τον συνταγματάρχη Μιζίντσεφ ότι διέταξε πολλά καταστροφικά χτυπήματα στη Μαριούπολη, που οδήγησαν σε εκατοντάδες θανάτους αμάχων.

«Διέταξε τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου, ενός παιδικού νοσοκομείου, ενός θεάτρου και σπιτιών πολιτών», ανέφερε ο Μπράτσουκ. «Είναι αυτός που καταστρέφει τη Μαριούπολη, όπως κατέστρεφε συριακές πόλεις» πρόσθεσε. Μιλώντας για την πολιορκία της πόλης σε μια ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο συνταγματάρχης Μιζίντσεφ επανέλαβε τη γραμμή του Κρεμλίνου, κατηγορώντας τον «μαζικό τρόμο» που προκαλούν στην πόλη στους Ουκρανούς οι «νεοναζί», ενώ κάλεσε τους κατοίκους της Μαριούπολης να «καταθέσουν τα όπλα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ