Ο 18χρονος που «πέταξε» με τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα δεν έχει παραγγείλει ποτέ από Amazon

Ο 18χρονος Όλιβερ Ντέιμεν, που έγινε ο νεότερος ταξιδιώτης του διαστήματος στον κόσμο αυτήν την εβδομάδα, εξέπληξε τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος κατά τη διάρκεια της πτήσης προς το διάστημα.

Αυτό που του είπε μέσα στο σκάφος, ήταν ότι… δεν έχει ποτέ παραγγείλει κάτι από το Amazon.com.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός φοιτητής Φυσικών Επιστημών, συνόδευσε τον Μπέζος, τον αδελφό του Μαρκ Μπέζος και την 82χρονη αεροπόρο Ουάλι Φανκ, τον γηραιότερο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα, σε ένα ταξίδι 10 λεπτών, πέραν της ατμόσφαιρας της Γης.

Η απάντηση του Μπέζος

«Είπα στον Jeff, πως, στην πραγματικότητα, δεν αγόρασα ποτέ κάτι από την Amazon», δήλωσε ο νεαρός στο Reuters σε συνέντευξή του την Παρασκευή (23/7) στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε «Ουάου, πάει πολύς καιρός που έχω να ακούσω κάποιον να το λέει αυτό».

24470511 1

Πώς επιλέχθηκε ο 18χρονος – Η απίστευτη ιστορία

Ο Ντέιμεν, επελέγη αφότου ένας άλλος υποψήφιος που έδωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για το ταξίδι, ακύρωσε τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή.

Ο νεαρός έμαθε πως θα συμμετείχε στην πτήση, ενώ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στην Ιταλία. «Μου τηλεφώνησαν και είπαν: Ενδιαφέρεσαι ακόμη;» και εγώ είπα «Ναι! Ναι! Ναι!».

Ο 18χρονος Ολλανδός είχε ονειρευτεί να ταξιδέψει στο διάστημα από τότε που ήταν παιδί και παρακολουθούσε κάθε εξέλιξη από τις εταιρείες εξερεύνησης του διαστήματος όπως την Blue Origin. Είχε πάρει το δίπλωμα του πιλότου σε μικρή ηλικία.

«Δεν είχαμε πληρώσει ούτε καν ένα ποσό κοντά στα 28 εκατομμύρια δολάρια, όμως είπαν πως με επέλεξαν, διότι ήμουν ο νεότερος και ήμουν επίσης πιλότος. Γνώριζα ήδη αρκετά πράγματα για αυτό».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ