Νότια Αφρική κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με πάνω από 17.700 κρούσματα -Στο 33% το ποσοστό θετικότητας

Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 17.710 νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των περίπου 14.500 που είχε καταγραφεί αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων covid-19 στην ήπειρο και από τα τέλη Νοεμβρίου είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των μολύνσεων, κάτι που οφείλεται κυρίως σε ένα νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού, με την ονομασία 501.V2.

«Από σήμερα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων covid-19 που έχουν καταγραφεί είναι 1.039.161, με 17.710 μολύνσεις (ποσοστό θετικότητας 33%) να καταγράφονται στην τελευταία έκθεση», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Το ποσοστό θετικότητας, που αποτελεί ένδειξη της ταχύτητας εξάπλωσης (της νόσου), παραμένει λόγος μεγάλης ανησυχίας», τόνισε το υπουργείο.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους, με πολλά από αυτά να είναι γεμάτα από ασθενείς με covid-19, γεγονός που ώθησε τη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ο αριθμός των νέων θανάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται σε 500 κατά μέσο όρο ημερησίως, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Νότια Αφρική να ανέρχεται σε περισσότερους από 28.000.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ