Νίκος Καρύδας για τη στιγμή του σεισμού στην Τουρκία: «Έχανα την ισορροπία μου από το κούνημα, έψαχνα να στηριχθώ»

Τις τραγικές στιγμές που βίωσε όταν «χτύπησε« την Τουρκία ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ περιέγραψε ο Έλληνας γυμναστής της Γκαζιαντέπσπορ, Νίκος Καρύδας.

«Αυτή τη στιγμή, πιο ασφαλές κατάλυμα από το αυτοκίνητο δεν υπάρχει», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξηγώντας που ακόμη μένει στο αυτοκίνητό του.

«Ο πρώτος σεισμός με βρήκε σε βαθύ ύπνο στο σπίτι, δεν θυμάμαι τον λόγο που ξύπνησα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι γίνεται μεγάλος σεισμός. Εκείνη τη στιγμή από το μυαλό σου περνάνε πολλά.

Δηλαδή σκεφτόμουν μήπως το κτήριο δεν είναι καλό και ένιωθα έντονα το κούνημα, αλλά η πρώτη αντίδραση ήταν να ψάξω κάπου να στηριχτώ, γιατί ήταν πολύ δυνατό (σ.σ. το κούνημα)… σε σημείο να χάνεις την ισορροπία σου», συνέχισε ο κ. Καρύδας.

«Είπα θα κρατήσει 20-30 δευτερόλεπτα και θα σταματήσει… Βλέποντας ότι δεν σταματάει ντύθηκα και κατέβηκα από τις σκάλες από τον τέταρτο όροφο, μπήκα στο αυτοκίνητο και από χτες το πρωί, από τις 04.30 μέχρι τώρα είμαι στο αυτοκίνητο».

«Παρότι η περιοχή που μένω είναι πιο κοντά στο επίκεντρο, εδώ υπήρξαν δύο καταρρεύσεις κτηρίων, γιατί εδώ τα κτήρια είναι πιο πρόσφατα η περιοχή αραιοκατοικημένη. Είχαμε όμως πολλά θύματα, 300 με 320 θύματα», εξήγησε ο Έλλης γυμναστής.

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα, απάντησε πως τουλάχιστον για τις επόμενες 7 ημέρες όλες οι πτήσεις είναι κλειστές. Το αεροδρόμιο είναι κλειστό, οι δρόμοι έχουν πάθει ζημιές, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε. Έκλεισα ένα εισιτήριο για την επόμενη Τρίτη», ανέφερε ο ίδιος.

Δείτε τις δηλώσεις του

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ