Νεκρός Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία: Μυστήριο με θάνατο 25χρονου σε κρατητήριο

Ένας 25χρονος Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία, έχασε τη ζωή του ενώ κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα στο Βούπερταλ, με τις συνθήκες θανάτου του να μην έχουν γίνει γνωστές και ταυτόχρονα να πληθαίνουν οι φωνές για αστυνομική βία ειδικά κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία η νεκροψία δεν έδειξε υπαιτιότητα τρίτου αποδίδοντας τον θάνατο σε παθολογικά αίτια και ενδεχομένως -όπως σημειώνεται- χρήση ναρκωτικών, ωστόσο βίντεο που κυκλοφορούν από τη στιγμή της σύλληψής του δείχνουν πως ο άνδρας δέχθηκε αστυνομική βία με κάποιους στα social media να κάνουν λόγο για ανάλογες σκηνές με εκείνες της σύλληψης και δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

 Η ανακοίνωση

Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης, που ήρθε μία σχεδόν εβδομάδα μετά το γεγονός, η αστυνομία δέχθηκε κλήση από έναν οδηγό ταξί πως δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα -που αρχικά επέβαιναν στο όχημά του- διαπληκτίζονταν έντονα έξω από ένα νυχτερινό μαγαζί. Όπως αποδείχθηκε ο 25χρονος και η 34χρονη ήταν αδέρφια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν ώστε να τον ακινητοποιήσουν. Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφορεί και αποδίδεται στη στιγμή της σύλληψης, η γυναίκα τους παρακαλά να τον αφήσουν ενώ εκείνοι ασκούν βία.

#GiorgouZantioti

Η αστυνομία υποστηρίζει πως ο άνδρας τους επιτέθηκε ενώ κατάφερε να τραυματίσει και δύο αστυνομικούς κατά την κράτησή του. Σημειώνουν πως ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ και πως κατά τη διάρκεια της λήψης αίματος για τις εξετάσεις, εκείνος έχασε τις αισθήσεις του. Αρχικά, επιχείρησε ανάνηψη ο γιατρός που βρισκόταν στο σημείο ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ο γιατρός της υπηρεσίας διάσωσης, δίχως ωστόσο να καταφέρει να τον επαναφέρει. Η αστυνομία του Χάγκεν επιβεβαίωσε το γεγονός και αναφέρει πως έγινε νεκροψία στις 3 Νοεμβρίου δίχως να υπάρξουν ευρήματα για βία τρίτων. Επισημαίνεται, δε, πως ο εισαγγελέας του Βούπερταλ ερευνά για ένα άγνωστο άτομο που έδωσε στον 25χρονο τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, που ανέδειξαν το γεγονός -με το hashstag #GiorgouZantioti- ο άτυχος μετανάστης είχε πρόσφατα χειρουργηθεί στο στομάχι, ενώ υπάρχουν αναφορές και βίντεο πως τον πάτησαν στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ