Νεκροί Ουκρανία: Θλιβερός ο απολογισμός των αμάχων

Νεκροί Ουκρανία: Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχει επιβεβαιωθεί πως 331 άμαχοι σκοτώθηκαν και 675 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία.

Ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, εκατοντάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει επιβεβαιωθεί πως 331 άμαχοι σκοτώθηκαν και 675 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας, στις 24 Φεβρουαρίου. Στην ενημέρωση αυτή προστίθεται ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Ο απολογισμός αφορά το χρονικό όριο μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (3/3), έχοντας αυξηθεί από 249 που είχε καταγράψει ο προηγούμενος απολογισμός της Υπηρεσίας από την προηγούμενη ημέρα. Μεταξύ των 331 νεκρών συγκαταλέγονται 19 παιδιά. Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό, συστήματα ρουκετών πολλαπλής εκτόξευσης και βομβαρδισμούς με πυραύλους και αεροπορικούς βομβαδισμούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία, που έχει παρατηρητές στην Ουκρανία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ