Νέες απειλές από τον Τσαβούσογλου: Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι στο πεδίο

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί εκ νέου ότι η Τουρκία θ’ απαντήσει «στο πεδίο» σε όποιον χρειαστεί και πως η χώρα του «χάλασε» ύπουλα σχέδια στη Μεσόγειο.

«Είμαστε ικανοί για όλα» ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ότι αφορά στη Μεσογείο. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανήλθε με νέες απειλές, όπως μετέδωσε σήμερα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

«Στη Μεσόγειο εργαζόμαστε και προσπαθούμε για μια μόνιμη ειρήνη και δεν σταματάμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Τους χαλάσαμε τα ύπουλα σχέδια τους και θα συνεχίσουμε να τα χαλάμε. Αν χρειαστεί το κάνουμε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων αν χρειαστεί όμως και στο πεδίο. Είμαστε ικανοί για όλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μανώλης Κωστίδης εξήγησε ότι καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναγγείλει επανάληψη γεωτρήσεων στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται έντονη κινητικότητα από την πλευρά της Άγκυρας το επόμενο διάστημα.

Στην Τουρκία επικρατεί έντονη ενόχληση για τις συστηματικές κινήσεις που φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά σε Γαλλία, Αίγυπτο, ΗΠΑ και Ισραήλ, γεγονός που αποτυπώνεται και στον τουρκικό Τύπο.

Η εφημερίδα karar γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Η Άγκυρα εκκένωσε και η Αθήνα γέμισε». Φιλοξενεί δηλώσεις του τελευταίου πρέσβη της Τουρκίας στη Δαμασκό ο οποίος αναφέρει ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει πολύ στενές σχέσεις με Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, την ώρα που η Τουρκία ουσιαστικά εγκατέλειψε αυτές τις χώρες.

Η Hurriyet γράφει για τα ταξίδια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σχολιάζει ότι η Αθήνα επιχειρεί άνοιγμα στην Αφρική όπου βρίσκεται η Τουρκία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ