Νέα επίθεση Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι ανοικτή για διάλογο η… Ελλάδα προσπαθεί να τον αποφύγει

Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από το διάλογο, εξέφρασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο συνέντευξής του, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να ξεφύγει χρησιμοποιώντας μια στρατηγική λοιδορίας» και πρόσθεσε ότι «η πόρτα της Τουρκίας παραμένει ανοικτή για διάλογο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόταση για σύγκληση Διάσκεψης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου λέγοντας ότι αποτελεί μια ευκαιρία για συνεργασία. Πρόσθεσε, δε, ότι η τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες θα έχει σήμερα συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να διοργανωθεί η Διάσκεψη.

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου παραβιάζει τα δικαιώματά μας

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Αθήνα για τη μη έναρξη διερευνητικών επαφών. «Το ερευνητικό μας πλοίο Ουρούτς Ρέις διέκοψε τις δραστηριότητές του δίνοντας ευκαιρία στη διπλωματία. Χάρη στη Γερμανία η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να επαναλάβουν τις διερευνητικές συνομιλίες. Λίγες ώρες πριν η Τουρκία και η Ελλάδα σκόπευαν να ανακοινώσουν τις συνομιλίες αυτές, η Ελλάδα υπέγραψε την λεγόμενη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ορίων με την Αίγυπτο παραβιάζοντας τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης στην υφαλοκρηπίδα τους», τόνισε.

«Συνένοχη η Ευρώπη»

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η ΕΕ επιτρέπει σε Ελλάδα και Κύπρο «να παρενοχλούν το σύστημα». «Η Σύνοδος της ΕΕ τον Οκτώβρη συνέχισε επίσης την απειλή της. Κάθε φορά που η Τουρκία ανοίγει το δρόμο για διπλωματία παίρνει ως απάντηση απειλές και προκλήσεις. Γιατί; Επειδή η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να ξεφύγει με αυτήν την στρατηγική λοιδορίας. Και η ΕΕ είναι συνένοχη επιτρέποντας δύο μέλη να παρενοχλούν ολόκληρο το σύστημα», κατέληξε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ