ΝΑΤΟ: Αποχωρούν τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι την 1η Μαΐου ξεκινάει η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Ο στρατός του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στο Αφγανιστάν θα αποσυρθεί και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την 1η Μαΐου, ανακοίνωσε η συμμαχία.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης την έναρξη αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν την 1η Μαΐου η οποία θα ολοκληρωθεί πριν από την 11η Σεπτεμβρίου.

«Οι σύμμαχοι αποφάσισαν ότι θα ξεκινήσουμε την αποχώρηση των δυνάμεων της Αποστολής Αποφασιστική Υποστήριξη από την 1η Μαΐου… Σχεδιάζουμε η αποχώρηση όλων των αμερικανικών δυνάμεων και των δυνάμεων της Αποστολής Αποφασιστική Υποστήριξη να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες», ανέφεραν τα 30 κράτη – μέλη της συμμαχίας στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ και το επιτελείο του εμφανίζονται να ζυγίζουν τη σχετική απόφαση εδώ και μήνες με τον πρώτο να μη πιστεύει πως η προθεσμία που είχε θέσει η διοίκηση Τραμπ για την αποχώρηση του στρατού – για την 1η Μαΐου – δεν πρέπει να παραταθεί παρά για μικρό χρονικό διάστημα.

Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα ακολουθήσουν το ίδιο χρονοδιάγραμμα απόσυρσης, κατά τα δημοσιεύματα, ενώ δεν αποκλείεται τα στρατεύματα των ΗΠΑ να αποσυρθούν «πολύ πριν» τις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο αξιωματούχος που επικαλούνται τα αμερικανικά δίκτυα πρόσθεσε, δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν επικοινωνήσει στους Ταλιμπάν ότι τυχόν οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων κατά την αποχώρησή τους θα απαντηθούν με αντίποινα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ