Μυστική συμφωνία Αλβανίας – Ρωσίας για το εμβόλιο Sputnik V

Ο αλβανικός Τύπος αποκαλύπτει πώς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έφτασε στην Αλβανία μέσω μυστικής συμφωνίας. 

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ακόμη φλέγον ζήτημα που αφορά τη μυστική συμφωνία Αλβανίας – Ρωσίας σχετικά με την προμήθεια του εμβολίου Sputnik-V κατά της Covid-19.

Όπως αποκάλυψε Αλβανός δημοσιογράφος, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατέφθασε στην Αλβανία μέσω κρυφής συμφωνίας, την οποία ο πρωθυπουργός Ράμα αποσιώπησε, ρίχνοντας την ευθύνη στο πρόσωπο του αναπληρωτή πρωθυπουργού Εριον Μπράτσε, αναφέρει το himara.gr, επικαλούμενο αλβανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στις 13 Απριλίου του 2021 δημοσιεύθηκε η ενημερωτική πράξη του υπουργικού συμβουλίου υπ’ αριθμ.16, με ημερομηνία 7 Απριλίου 2021, για την έγκριση της μυστικής συμφωνίας με τη Ρωσία και τη λήψη του εμβολίου Sputnik-V.

Το θέμα συνεχίζει να γίνεται πιο περίπλοκο, αφού όπως αναφέρεται, η συμφωνία παραμένει μυστική μόνο για την Αλβανία και όχι για τη Ρωσία.

Σε κανένα επίσημο έγγραφο η συμφωνία

Η συμφωνία της αλβανικής κυβέρνησης με τη Human Vaccine LLC, η οποία αποτελεί ρωσική ομοσπονδιακή εταιρεία, φαίνεται πως δεν θα δημοσιευθεί σε κανένα επίσημο έγγραφο της Αλβανίας.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό πως η σύναψη μυστικών συμφωνιών αποτελεί ποινικό αδίκημα που αντιβαίνει στο Σύνταγμα της Αλβανίας και μπορεί να οδηγήσει σε κατηγορίες για εθνική προδοσία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ