Η «μυστική πόλη» του Πούτιν στη Σιβηρία – Αντέχει και επίθεση με πυρηνικά

Ο πολιτικός επιστήμονας και πρώην καθηγητής στη Μόσχα, Βάλερι Σολοβέι, ισχυρίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε την οικογένειά του σε ένα πυρηνικό καταφύγιο στα βουνά Αλτάι, στη Σιβηρία.

«Στην πραγματικότητα, δεν είναι ένα καταφύγιο, αλλά μια ολόκληρη υπόγεια πόλη, εξοπλισμένη με την πιο πρόσφατη επιστήμη και τεχνολογία», είπε μεταξύ άλλων χωρίς να αναφέρει τα μέλη της οικογένειάς του που υποτίθεται ότι στάλθηκαν στο καταφύγιο.

Ο κ. Σολοβέι έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι η 38χρονη Χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Αλίνα Καμπάεβα, είναι η μυστική σύζυγος του Ρώσου προέδρου.

«Αυτή είναι η πραγματική του οικογένεια και η Αλίνα είναι ικανή να επηρεάσει τις αποφάσεις του», είχε πει πέρυσι.

Η ισχυριζόμενη μετακίνηση της οικογένειάς του Βλαντιμίρ Πούτιν στο καταφύγιο ήρθε μετά την «αποτυχία του στρατηγικού σχεδίου του να κατακτήσει την Ουκρανία», είπε ο Σόλοβεϊ.

H Daily Mail, η οποία φιλοξενεί το σχετικό άρθρο, αναφέρει ότι ο πολιτικός επιστήμονας ενδεχομένως να αναφέρεται σε μια μεγάλη ορεινή ντάτσα (εξοχικό) που χτίστηκε φαινομενικά από τη Gazprom πριν από περίπου μια δεκαετία στην περιοχή Ongudaysky, στα βουνά Αλτάι, μιας περιοχής της Σιβηρίας που συνορεύει με τη Μογγολία, την Κίνα και Καζακστάν.

Οι παρατηρητές έχουν σημειώσει πολλά σημεία εξαερισμού στους χώρους που περιβάλλουν το κρησφύγετο αυτό, καθώς και μια γραμμή υψηλής τάσης, συνδεδεμένη με έναν υπερσύγχρονο υποσταθμό 110 kilovolt, αρκετά για να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, στο σημείο αναφέρθηκε ότι βρίσκονταν τεράστιοι εκσκαφείς τούνελ από τη Γερμανία.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Βάλερι Σολοβέι υποβλήθηκε πρόσφατα σε ανάκριση από τις ρωσικές αρχές για τους ισχυρισμούς του ότι ο Πούτιν παλεύει με σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ