Μπουράκ Χακί: Χάθηκαν στα ερείπια συγγενείς της συντρόφου του

Το ελληνικό κοινό γνωρίζει τον Μπουράκ Χακί μέσα από τους τηλεοπτικούς ρόλους του και τη συμμετοχή του στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο πλευρό της Μιμής Ντενίση.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο ηθοποιός περιέγραψε την κατάσταση στην Τουρκία μετά από τον φονικό σεισμό και έκανε έναν πρόχειρο απολογισμό των ανθρώπινων απωλειών στον προσωπικό του περίγυρο.

Τα λόγια του σοκάρουν. Η σύντροφός του έχασε τα ξαδέρφια της που καταπλακώθηκαν στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν ενώ ο ίδιος αναζητά ακόμα φίλους του, που τα ίχνη τους χάθηκαν.

«Τα τελευταία εκατό χρόνια είναι νομίζω ο μεγαλύτερος σεισμός. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και τουλάχιστον 2.900 κτίρια κατέρρευσαν. Είναι τεράστιος αριθμός. Χάσαμε ανθρώπους, χάσαμε φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου ζούσαν εκεί. Τους χάσαμε, σκοτώθηκαν.

Υπάρχουν ομάδες ολόκληρες στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος που αγνοούνται και μια ομάδα βόλεϊ. Μερικοί ήταν φίλοι μου, δεν ήταν πολύ κοντινοί φίλοι αλλά προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Έχουμε δημιουργήσει ομάδες στο WhatsApp και προσπαθούμε να τους εντοπίσουμε και να ενημερώσουμε τις ομάδες διάσωσης για το που βρίσκονται.

Τρεις χιλιάδες σπίτια έπεσαν, οι δρόμοι καταστράφηκαν και πολλά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είναι μια καταστροφή. Όταν είσαι μακριά δεν μπορείς να τη φανταστείς. Όταν συμβεί σε εσένα, καταλαβαίνεις.

Χρειαζόμαστε πιο ασφαλή κτίρια, περισσότερους ελέγχους. Για παράδειγμα, στην Κωνσταντινούπολη περιμένουν έναν μεγάλο σεισμό. Η Κωνσταντινούπολη προετοιμάζεται. Αλλάζουν τα κτίρια, ανανεώνονται. Αλλά οι πόλεις στην Ανατολία δεν ήταν προετοιμασμένες».

Οι δηλώσεις του Μπουράκ Χακί στο «Πάμε Δανάη»:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ