Μπάιντεν: Ο πόλεμος εναντίον του κορονοϊού απέχει πολύ από το να κερδηθεί

«Φορέστε μάσκες! Είναι πατριωτικό καθήκον!» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε μήνυμά του προς τους Αμερικανούς πολίτες, τονίζοντας, παράλληλα, πως ο πόλεμος κατά του κορονοϊού απέχει από το να κερδηθεί.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα την μεγάλη επιτάχυνση του ποσοστού εμβολιασμών κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας ότι το 90% όλων των ενηλίκων πολιτών στη χώρα θα είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό από τις 19 Απριλίου.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «ο πόλεμος εναντίον της Covid-19 απέχει πολύ από το να κερδηθεί», μετά και από τις ανησυχητικές ενδείξεις νέας έξαρσης της πανδημίας στη χώρα.

«Φορέστε μάσκες! Είναι πατριωτικό καθήκον!», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο, ζητώντας και πάλι από τους Αμερικανούς να μην επαναπαύονται.

Κάλεσε μάλιστα τους τοπικούς ηγέτες να καταστήσουν ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Τέλος, δήλωσε ότι ορισμένες «απερίσκεπτες συμπεριφορές» που είδε στην τηλεόραση τις τελευταίες εβδομάδες – μια πιθανή αναφορά σε φοιτητές πανεπιστημίων που πέρασαν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους στο Μαϊάμι – σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν περισσότερες μολύνσεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ