Μόσχα: Παράλογη η πρωτοβουλία της ΕΕ να αναγνωριστεί η Ρωσία ως «χορηγός της τρομοκρατίας»

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην ΕΕ θεωρεί παράλογο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναγνωρίζει τη Ρωσία ως «χορηγό της τρομοκρατίας».

«Οι ευρωβουλευτές έριξαν στα κράτη μέλη την ιδέα της δημιουργίας ενός ρυθμιστικού πλαισίου της ΕΕ για τον χαρακτηρισμό χωρών ως «χορηγών της τρομοκρατίας ή που χρησιμοποιούν τρομοκρατικές μεθόδους». Για να μην έχει κανείς αμφιβολία για το ποιος ακριβώς είναι ο στόχος, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καλούνται να προσθέσουν τη Ρωσία σε αυτόν τον «μαύρο» κατάλογο. Ο παραλογισμός μιας τέτοιας «πρότασης» μπορεί να μην είναι προφανής μόνο στους ευρωβουλευτές που την υποστήριξαν», αναφέρει η έκθεση.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι «το καθήκον που έχουν θέσει οι ευρωβουλευτές είναι απλό – να ενισχύσουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία με κάθε μέσο» και σημειώνει ότι αυτό γίνεται εις βάρος της ευημερίας των πολιτών που υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες των αντιρωσικών κυρώσεων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Στρασβούργο την Τετάρτη ενέκρινε ψήφισμα που αναφέρεται στη Ρωσία ως «χώρα που υποστηρίζει την τρομοκρατία». Το κείμενο του εγγράφου δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του συμβουλευτικού οργάνου. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε «αναγνωρίζει τη Ρωσία ως χορηγό της τρομοκρατίας και ως κράτος που χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους».

Τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχουν νομική ισχύ και έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά χρησιμοποιούνται ευρέως στα μέσα ενημέρωσης και στο πολιτικό περιβάλλον της ΕΕ για την προώθηση και διάδοση συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων.

Νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αναγνώριση της Ρωσίας ως «χορηγού της τρομοκρατίας» θα πρέπει να σχολιαστεί από τους γιατρούς.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι προφανές για όλους τους λογικούς ανθρώπους, και δεν έχω καμία ιατρική εκπαίδευση», είπε σε ένα σχόλιο στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ