Μωρό 11 μηνών πνίγηκε από ένα μπαλόνι

Η 19χρονη μητέρα του μωρού δεν φαντάστηκε ότι ο «αθώος» βήχας που άκουσε, ήταν στην πραγματικότητα ο ήχος του πνιγμού από το μπαλόνι.

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας όταν ένα μωρό πνίγηκε από ένα μπαλόνι, λίγες μέρες πριν από τα πρώτα γενέθλιά του.

Όπως αποκάλυψε η 19χρονη μητέρα του μωρού, οι δυο τους έπαιζαν μαζί στο σαλόνι και ο μικρός Heath φαινόταν πολύ χαρούμενος.

«Έπειτα, τον άφησα για λίγα μόλις λεπτά για να πάω στην κουζίνα να φάω και ξαφνικά άκουσα ένα βήχα», είπε η 19χρονη Ashleigh Chapman.

Η ίδια εξήγησε ότι ο βήχας του μωρού δεν ακούστηκε ανησυχητικός, επομένως συνέχισε να τρώει το μεσημεριανό της.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο βήχας επέμεινε και η νεαρή μητέρα αποφάσισε να δει τι συνέβαινε. Τότε, βρήκε τον μικρό Heath αναίσθητο στο πάτωμα, με ένα ξεφουσκωμένο μπαλόνι στο στόμα του.

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά. Πώς μπορώ να συνεχίσω να ζω χωρίς το μωρό μου;» ξέσπασε η Ashleigh.

Αμέσως, κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, με τους γιατρούς να σπεύδουν στο μέρος που έγινε το τραγικό δυστύχημα.

Μετά από εντατικές προσπάθειες που κράτησαν πάνω από μια ώρα, οι γιατροί δυστυχώς δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τον μικρό Heath στη ζωή, που πέθανε τελικά από ασφυξία.

«Δεν ήξερα πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Μόλις το μωρό εισπνεύσει το μπαλόνι, είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί από τους αεραγωγούς του. Μόνο ένα άμεσο χειρουργείο θα μπορούσε να τον είχε σώσει», κατέληξε η 19χρονη, η οποία αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της, προκειμένου να προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο, ώστε να μην επαναληφθεί κάποιο εξίσου τραγικό περιστατικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ