ΜΜΜ κορονοϊός – ομιλία: «Μη μιλάτε ακόμα και με μάσκα» συστήνουν οι ειδικοί στους πολίτες

Κιχ δεν πρέπει να βγάζουν οι επιβάτες στα ΜΜΜ για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτή είναι η σύσταση της γαλλικής Ιατρικής Ακαδημίας προς τους πολίτες, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Την ώρα που οι μεταλλάξεις της Covid 19 ανησυχούν την επιστήμη, “πάνω” που ξεκίνησε η σταδιακή άρση των lockdown, η Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας συνέστησε στο επιβατικό κοινό να μην μιλάει με φίλους, γνωστούς ή συγγενείς, ούτε όμως και να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη κι αν φοράει μάσκα.

Μάλιστα η γαλλική Ιατρική Ακαδημία έσπευσε να εκφράσει την διαφωνία της αναφορικά με τη σύσταση της κυβέρνησης Μακρόν να αποφεύγεται η χρήση της υφασμάτινης μάσκας καθώς παρέχει μειωμένη προστασία των πολιτών απέναντι στον κορωνοϊό, και κυρίως, στις νέες μεταλλάξεις του. «Κάτι τέτοιο στερείται επιστημονικής απόδειξης», απάντησε χθες η Ιατρική Ακαδημία σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι η αποτυχία της μάσκας έχει να κάνει κυρίως με το αν φοριέται σωστά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πλέον επίσημη θέση, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι υφασμάτινες μάσκες εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές, ακόμη και απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, καθώς ο τρόπος μετάδοσης του ιού είναι ο ίδιος, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, ο οποίος δεν προβλέπει να προβεί σε αλλαγή των συστάσεών του. «Οι υφασμάτινες μάσκες, οι μη χειρουργικές, μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους τους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών που δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας», υπογραμμίζει η υπεύθυνη του ΠΟΥ για την διαχείριση της πανδημίας της COVID-19 Μαρία Φαν Κερκχόβε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ