Μεταξύ ζωής και θανάτου: Νεογέννητο ανασύρθηκε από τα χαλάσματα – Πέθανε η μητέρα του

Θάνατος και ζωή, ελπίδα και απελπισία. Αυτές οι δυνατές αντιθέσεις θα μπορούσαν να χαρακκτηρίσουν τη σκηνή που μας έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας (6/2).

Σύμφωνα με βίντεο και πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα νεογέννητο μωρό βρέθηκε σώο κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με αναφορές, η μητέρα του μωρού που φέρεται να γέννησε λίγο πριν, πέθανε μετά τη γέννησή του, ενώ το παιδάκι σώθηκε από θαύμα.

Ο χρόνος τελειώνει για να σωθούν εκατοντάδες οικογένειες που παραμένουν παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας, προειδοποίησε την Τρίτη ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας της συριακής αντιπολίτευσης.

Φτάνουν τους 5.000 οι νεκροί

Σύμφωνα με τελευταίο απόλογισμό έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 3,381 άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν 15.834, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα η AFAD, η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Στη Συρία οι νεκροί σύμφωνα με τις Αρχές φτάνουν τους 1.451 και οι τραυματίες τους 3.531.

Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε τουλάχιστον 4.800 τον αριθμό των θανάτων στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από σειρά σεισμικών δονήσεων οι οποίες συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ